TRAŽIO ZABAVU, A DOBIO BATINE: Obezbeđenje brutalno pretuklo Ognjena A. (28) u jednom novosadskom lokalu

Lj. PRERADOVIĆ

04. 03. 2022. u 20:14

NOVOSAĐANIN Ognjen A. (28) brutalno je pretučen u noći između petka i subote, u jednom novosadskom lokalu, a na njega je, kako tvrdi u razgovoru za "Novosti", nasrnulo obezbeđenje kluba, iako nije pravio nikakv nered, pa mu i dalje nije jasno šta ih je isprovociralo da nasrnu na njega.

ТРАЖИО ЗАБАВУ, А ДОБИО БАТИНЕ: Обезбеђење брутално претукло Огњена А. (28) у једном новосадском локалу

Snimak batinaša koji beže iz lokala i Ognjen A. / Foto privatna arhiva

Zbog teških povreda, lekarska pomoć mu je ukazana u Urgentnom centru, gde je odvezen kolima Hitne pomoći.

Sa brojnim podlivima po licu i telu, ovaj mladić, koji već osam godina živi i radi u Americi, kaže da je te večeri u lokalu bio sa drugaricom, i da se sve desilo između dva i pola tri ujutru, već na fajrontu.

- Prethodno smo bili u jednom drugom lokalu, a onda smo došli u ovaj - prepričava nam Ognjen šta se te noći dešavalo. - Bili smo u separeu, odmah do bine, koja je zapravo izdignuti podijum na dva stepenika. Dobio sam video-poziv drugara iz Amerike, popeo sam se na jedan stepenik od te bine, i pevačici dodao telefon da se javi i da drugar iz Amerike vidi kako se provodim u izlasku.

Tada je, kako dalje priča Ognjen, iako nikoga nije dirao, došlo obezbeđenje, i njegovu drugaricu odgurnulo, a njemu su rekli da siđe i da će ga izmlatiti.

- Njih petorica ili šestorica su me vukli do garderobe i tamo tukli više od pet minuta - kaže nam Ognjen. - Drugarica je dotrčala, ali su je izgurali, zaključali su lokal i nastavili da me udaraju. Pokušali su da mi skinu i sat sa ruke. Na podu sam ležao prebijen, a onda su me izneli napolje, uzeli su mi i dokumenta i telefon, ali su mi ih, ipak, vratili. Tu, ispred lokala su me ostavili. Sve me je bolelo. Kada su videli da nailazi policija pobegli su.

Ognjen je sav krvav nekako uspeo da ustane, krenuvši prema obližnjem lokalu da se, kako kaže, skloni od batinaša, kada je ugledao policiju i Hitnu pomoć, koje je pozvala njegova drugarica. Odmah tu, policiji je rekao šta se desilo, a onda ga je Hitna pomoć sanitetom prevezla u Urgentni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć.

- Te ljude uopšte ne poznajem - ističe Ognjen i dodaje da je te večeri prvi put bio u tom lokalu. - Jednom godišnje iz Amerike dolazim u Novi Sad, i tu budem oko mesec dana. Ovih dana je trebalo da se vratim u SAD, ali ću zbog svega što mi se dogodilo, morati da odložim putovanje.

BATINAŠI IDENTIFIKOVANI

U novosadskoj policiji kažu da su počinioci identifikovani i da se za njima traga. O svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo, koje je ovo krivično delo okarakterisalo kao nanošenje teških povreda.

Na jednom od snimaka sa nadzornih kamera, koji se u petak pojavio u medijima, vidi se, kako se sumnja, da pripadnici obezbeđenja, neki u uniformama, a neki u majicama, posle tuče izlaze na sporedni izlaz lokala i beže. Kada su se sklonili u sporednu ulicu, navodno su pozvali taksi i otišli odatle.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO U ZAJEČARU O SMRTI BRATA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ILIĆ: Još nije stigao zapisnik o obdukciji tela