NAŠE REKE SU UGROŽENE! I u Kraljevu obeležen Međunarodni dan reka

G. ĆIROVIĆ

14. 03. 2022. u 13:07

U organizaciji Inicijativa „Sačuvajmo planinske reke Kraljeva“ i „Pravo na vodu“ i u gradu na Ibru je na simboličan i priogodan način obeležen Međunarodni dan reka.

НАШЕ РЕКЕ СУ УГРОЖЕНЕ! И у Краљеву обележен Међународни дан река

G.Šljivić

Ovom prilikom Kraljevčani su na Trgu srpskih ratnika u centru grada bili u prilici da od aktivista Inicijativa saznaju aktuelno stanje na rekama kraljevačkog kraja. Osim toga, mogli su i da potpišu razglednice sa fotografijama reka i strahota koje iza sebe ostavaljju mini-hidroelektrane, a koje će biti poslate čelnicima lokalne samouprave sa zahtevom da konačno usvoje moratorijum na izgradnju MHE u kraljevačkom kraju.

G.Šljivić

Međunarodni dan reka obeležen i u Kraljevu

- Naše reke su ugrožene, jasna je poruka koju i ovom prilikom želimo da pošaljemo lokalnoj samoupravi – kaže Bojana Minović, aktivistkinja Inicijative „„Sačuvajmo planinske reke Kraljeva“. - Na teritoriji Kraljeva do sada je izgrađeno 10, a u planu su još 42 MHE. Od njih korist imaju samo investori i niko drugi!

Ovim povodom, kod murala posvećenom Brezanskoj reci, kraj Atletskog stadiona, biće održana svojevrsna tribina na kojoj će učestvovati ovdašnji ekolozi, volonteri, ribolovci, planinari, zaljubljenici u prirodu...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove