KROV NAD GLAVOM POSLE DVE DECENIJE: U Gračanici potpisan ugovor o izgradnji domova za porodice iz kolektivnog centra

D.Z.

10. 03. 2022. u 20:45

IZGRADNjOM stanova u Suvom Dolu kod Gračanice, porodice iz kolektivnog centra, tzv. kontejnerskog naselja “Padalište” kod Gračanice, posle više od dvadeset godina dobiće pristojan krov nad glavom.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ПОСЛЕ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ: У Грачаници потписан уговор о изградњи домова за породице из колективног центра

Foto: Opština Gračanica

U opštini Gračanica u četrtak je potpisan ugovor kojim je ozvaničena izgradnja 34 stambene jedinice u Suvom Dolu, za pojedince i porodice iz pomenutog kolektivnog centra, a izgradnju će zajednički finansirati Ministarstvo za zajednice i povratak i Kancelarija EU na Kosovu.

- Najbitnije je da je sada i formalno počela procedura da se ovim ljudima, koji godinama žive u nehumanim uslovima, obezbedi uslovan smeštaj. Meni je svakako žao što do ovoga nije došlo ranije, ali hvala Kancelariji Evropske unije što pomažu u rešavanju ovako važnog pitanja ne samo za porodice koje ovde žive, već za celu opštinu Gračanica - kazao je prilikom potpisivanja ugovora Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak.

On je dodao da svi treba da imaju pristojne uslove za život, kao i da je najbitnije da deca iz ovi porodica svoje detinjstvo nastave da žive na mnogo lepši način.

I predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić istakla je da je nakon dužeg vremena pronađeno rešenje za kolektivni centar „Padalište“ i da je potpisivanjem ugovora o izgradnji stambenih jedinica za stanare kolektivnog centra rešena “teška životna priča tih porodica koja će dobiti pozitivan epilog.”

Inače, projekat izgradnje stambenih jedinica predviđa rešavanje stambenog pitanja za izbeglice i interno raseljene sa teritorije opštine Gračanica, pre svega za porodice kontejnerskog naselja na „Padalište“ u Gračanici. Time će nakon više od 20 godina biti stvoreni uslovi da se taj centar zatvori, a porodicama trajno reši stambeno pitanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili