MANJE OBOLELIH I ZARAŽENIH: Korona presek za Pirotski okrug

V. Ć.

28. 02. 2022. u 15:09

TOKOM minulog vikenda, pirotski ZZJZ registrovao je 97 laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije kovid 19, od ukupno 268 testiranih osoba.

МАЊЕ ОБОЛЕЛИХ И ЗАРАЖЕНИХ: Корона пресек за Пиротски округ

Foto: V. Ć.

U Pirotu je novozaraženo 63, Beloj Palanci 13, Babušnici 11 i Dimitrovgradu 10 osoba. Procenjuje se da je broj zaraženih veći, ali se mnogi sa simptomima zaraze ne javljaju medicinarima. Takođe tokom vikenda, u Opštoj bolnici preminule su dve osobe od posledica izazvanih zarazom.

Na lečenju u toj ustanovi trenutno je 31 kovid bolesnik i to:16 iz Pirota, 7 iz Dimitrovgrada i po 4 sa područja Bele Palanke i Babušnice.

Prema podacima ZZJZ, od početka godine, na području okruga registrovano je 6.796 zaraženih osoba, dok je bitku sa infekcijom izgubilo 48 građana. Tokom minulog vikenda u kovid ambulanti bilo je 203 pregleda, dok je u dečjoj kovid ambulanti  obavljen 131 pregled. Više od polovine su prvi pregledi i kod odraslih i kod dece. Lekari centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju da je intenzitet virusa u populaciji i dalje visok, a trend oboljevanja opadajući.

BONUS VIDEO: KLINIČKI CENTAR KAO SPEJS ŠATL: Pacijentima od danas sve dostupno na jednom mestu

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave