MIROVIĆ: Studentski kulturni centar u Novom Sadu prvi put od osnivanja dobija svoj objekat

Novosti online

25. 02. 2022. u 13:04

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas pripremne radove za početak izgradnje novog objekta Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu, istakavši da je reč o projektu vrednom 650 miliona dinara koji finansira Pokrajinska vlada, a čiji se završetak očekuje za nešto manje od dve godine.

МИРОВИЋ: Студентски културни центар у Новом Саду први пут од оснивања добија свој објекат

Foto: Pokrajinska vlada

- Ova ustanova od pokrajinskog značaja prvi put u istoriji Univerziteta imaće svoj prostor sa novim sadržajima. Studenti i studentske organizacije dobiće novo mesto okupljanja i moderan objekat.

Posle šest godina zajedničkog rada sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom, i završenog Naučno-tehnološkog parka, kao i veoma dobrog napretka radova na izgradnji zgrade Biosensa, zadovoljstvo je videti da naš univerzitet napreduje- izjavio je predsednik Mirović.

Projektom je predviđena izgradnja objekta površine 3.500 kvadratnih metara, u kojem će biti smeštena administracija SKC, kao i deo namenjen studentskim organizacijama, izložbena galerija i koncertna sala sa pratećim sadržajima.

Predsednik Mirović je podsetio na to da će biti rekonstruisana i tartan staza na Đačkom igralištu, što će doprineti kompletnom uređenju Univerziteta.

- Ovo je velika stvar koju finansira Pokrajinska vlada, jer Studentski centar do sada nije imao svoj prostor u punom kapacitetu za kulturne i druge sadržaje- istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, rektor Univerziteta u Novom Sadu Dejan Madić i direktor Studentskog kulturnog centra Obrad Škrbić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove