OD BOLNICE - KLINIČKI CENTAR: Užičani spremni za realizaciju obimnog posla vrednog oko 80 miliona evra

N. JANKOVIĆ

14. 02. 2022. u 08:25

TOKOM naredne četiri godine, u rekonstrukciju i modernizaciju Zdravstvenog centra biće uloženo oko 80 miliona evra, a po završetku posla očekuje se da će ova ustanova dobiti status kliničko-bolničkog centra.

ОД БОЛНИЦЕ - КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР: Ужичани спремни за реализацију обимног посла вредног око 80 милиона евра

Foto SG u Užicu

Firma "Set Šabac", kojoj je povereno projektovanje, predstavila je idejno rešenje medicinarima, predstavnicima JP "Užice razvoj" i lokalne samouprave, a uz gradnju je planirana i nabavka nove dijagnostičke opreme - uključujući i magnetnu rezonancu i CT skener.

Očekuje se da, posle prezentacije, Komisija za planove u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture usvojiti urbanistički projekat za kompletnu rekonstrukciju, posle čega slede podnošenje zahteva za lokacijske uslove i izrada projekta za dobijanje građevinske dozvole.

Uz rekonstrukciju i uklanjanje nekih od postojećih objekata, biće izgrađeno i novih 7.000 do 10.000 kvadrata, pa se i po tome najavljeni radovi u užičkom Zdravstvenom centru - čiji je završetak oročen na četiri godine - svrstavaju među najveće projekte u gradu na Đetinji.

Inače, radi se o medicinskoj ustanovi koja je najveći javni sistem u čitavoj zapadnoj Srbiji, a ranije je saopšteno da će veliki posao biti započet rekonstrukcijom Prijemno-urgentne službe. Potom slede izgradnja ambulantno-polikliničkog bloka, povećanje energetske efikasnosti centralne zgrade od oko 27.000 kvadrata, te konverzija kotlarnice sa mazuta na gas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)