UZ LEKARE I GRAĐEVINCI: Odmiče prva faza temeljne rekonstrukcije opšte bolnice u Pirotu

V. ĆIRIĆ

05. 08. 2021. u 08:25

RADOVI na obimnoj rekonstrukciji pirotske Opšte bolnice - koju država finansira posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima - odvijaju se po planu i u toku je prva faza koja podrazumeva sanaciju ravnog krova iznad polikliničkog dela, postavljanje izolacije, zamenu stolarije i na petom spratu koji će, po završetku posla, konačno profunkcionisati.

УЗ ЛЕКАРЕ И ГРАЂЕВИНЦИ: Одмиче прва фаза темељне реконструкције опште болнице у Пироту

Foto V. Ćirić

Kako ističe Milica Golubović, koja je u pirotskoj Gradskoj upravi zadužena za saradnju sa pomenutom Kancelarijom, ovaj deo posla - na ukupno 28.000 kvadrata - biće završen u oktobru.

- Neimari rade u specifičnim okolnostima, jer je neophodno da sva bolnička odeljenja nesmetano funkcionišu. Zato je veoma važna koordinacija medicinara i građevinaca, jer predstoje zanatski radovi poput moleraja, zamene elektroinstalacija, uređenja fasade...

Vrednost radova je oko tri miliona evra, a uskoro će biti raspisan tender za izradu projekta druge faze, što košta oko 41 milion dinara - kaže Milica Golubović.

KOORDINACIJA Malo toga pokazuje da su u bolnici i neimari, Foto V. Ćirić

Direktor zdravstvene ustanove na koju su upućeni svi žitelji Pirotskog orkuga, dr Goran Petrović, kaže da se tokom detaljne rekonstrukcije nailazi se i na neplanirane poslove, odnosno probleme koji se odmah rešavaju, ali i troše vreme.

Inače, projektom je predviđena izgradnja još jedne zgrade, koja će funkcionalno biti povezana sa već postojećim objektom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)