AKTIVNIM MERAMA DO POSLA: U Kraljevu predstavljeni javni pozivi Nacionalne službe za zapošljavanje

G. ĆIROVIĆ

11. 02. 2022. u 13:39

NACIONALNA služba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 12 javnih poziva za ovu godinu putem kojih će kroz direktnu finansijsku pomoć poslodavcima i nezaposlenim osobama biti ukupno uključeno 20.165 nezaposlenih, od kojih oko 2.300 osoba sa invaliditetom.

АКТИВНИМ МЕРАМА ДО ПОСЛА: У Краљеву представљени јавни позиви Националне службе за запошљавање

GU u Kraljevu

Ovi programi predstavljeni su i u Kraljevu u kojem je tokom prošle godine posredstvom ovdašnje filijale NSZ zaposleno ukupno 1.780 ljudi. Aktivnim merama zapošljavanja koje obuhvataju stručnu praksu, javne radove i samozapošnjavanje, uz oko 15 miliona dinara udruženih sredstava lokalne samouprave i NSZ, zaposleno je 92 Kraljevčana.

- Ove godine očekujemo još bolje rezultate s obzirom da je veći obim finansijskih sredstava. Ovi programi, pre svega obuke i prekvalifikacije, usmereni su na teže zapošljive kategorije, odnosno na mlađe od 30 i starije od 50 godina sa niskim kvalifikacijama - rekla je ovom prilikom Snežana Prelić, direktorka kraljevačke filijale NSZ.

Prema njenim rečima, među dugoročno nezaposlenim osobama koja na zaposlenje čekaju duže od godinu dana, 40 odsto su lica starija od 50 godina, 60 odsto su žene, zatim korisnici socijalne pomoći, Romi, osobe sa invaliditetom i tehnološki viškovi.

Grad Kraljevo je prošle godine obezbedio osam miliona dinara za sufinansiranje aktivnih mera zapošljavanja, a kraljevačka filijala NSZ dodatnih 7,8 miliona. U gradskom budžetu za 2022. za zapošljavanje je predviđeno ukupno 13,6 miliona, od kojih će se osam miliona dinara udružiti sa NSZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis