BEZ PREMINULIH U GORNJEM MILANOVCU: Od 198 novozaraženih koronom 39 dece

M. BOŠNjAK

07. 02. 2022. u 15:22

KOVID zona Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, danas zvanično i srećom saopštava, da u minula 24 sata nema smrttnih slučajeva, kao prethodnih uzastopnih dana.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Од 198 новозаражених короном 39 деце

Foto: M.B.

U toj „crvenoj“ zoni, trenutno se leči 36 pacijenata.

- Kod njih 30 potvrđen je korona virus, šestoro imaju negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata, u našu bolnicu primljeno je šest osoba sa simptomima koji ukazuju na virus korona, jedan pacijent je otpušten na kućno lečenje - izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas zvanično saopštava podatke o pandemiji u svojoj zoni odgovornosti.

- Registrovano je još 198 novih slučajeva zaraze virusom korona, od kojih 39 dece. Tokom vikenda, u Kovid ambulanti, pregledana je ukupno 961 osoba, od njih u Pedijatrsjkoj kovid ambulanti 290 dece. Šesnaest osoba upućeno je na hospitalizaciju – potvrdila je ta medicinska ustanova.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 219 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 9.259 . Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 5.943, od kojih 970 dece.

BONUS VIDEO: KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU: Obrada krvi kod testiranja na koronu


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove