NOVI OBJEKAT NOVOSADSKOG DOMA ZDRAVLJA: Mogućnost pružanja zdravstvenih usluga za 17.000 građana

Z. GRUMIĆ

31. 01. 2022. u 16:37

NOVOIZGRAĐENI objekat Doma zdravlja „Novi Sad“ u Adicama, površine 1.200 kvadratnih metara, biće uskoro pušten u rad, na radost stanovnika tog novosadskog naselja, izjavio je člana Gradskog veća dr Dragan Stajić prilikom obilaska objekta u kojem će biti oko 30 zaposlenih zdravstvenih i drugih radnika.

НОВИ ОБЈЕКАТ НОВОСАДСКОГ ДОМА ЗДРАВЉА: Могућност  пружања здравствених услуга за 17.000 грађана

Grad Novi Sad

U novoj ambulanti, kako je saopšteno, radiće pet lekara opšte prakse, jedan ginekolog, pedijatar za predškolce i za decu školskog uzrasta, dečji i opšti stomatolog, kao i 14 medicinskih sestara i tehničara i dve spremačice.

- Radovi na izgradnji Doma zdravlja u Adicama su završeni i, na radost stanovnika ovog kraja grada, ta ambulanta će uskoro početi da radi – istakao je Stajić napominjući da je taj objekat projektovan sa 30 odsto većim kapacitetom nego što su trenutne potrebe naselja, tako da ima mogućnost pružanja zdravstvenih usluga za 17.000 građana.

Ta investicija, vredna više od 200 miliona dinara, deo je kontinuiranog ulaganja Grada u bolje uslove lečenja Novosađana u ustanovama primarne zdravstvene zaštite, dodao je Stajić podsetivši na to da su nedavno rekonstruisani objekti Doma zdravlja na Limanu i u Almaškoj ulici kao i da je u planu skori početak gradnje i Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju.

- Taj objekat značiće pre svega stanovnicima Vidovdanskog naselja, Slane bare i Klise. Obuhvatiće osnovne delatnosti zdravstvene zaštite, odnosno opštu praksu, stomatologiju, ginekologiju, pedijatriju, patronažu i laboratoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)