OŽIVELI SLIKE REČIMA: Radionica stripa za osnovce u vrnjačkoj biblioteci

G. ĆIROVIĆ

21. 01. 2022. u 10:56

U NARODNOJ biblioteci „Dr Dušan Radić“ u Vrnjačkoj Banji održana je interaktivna radionica stripa namenjena učenicima ovdašnjih osnovnih škola pod nazivom „Oživljavam slike rečima“.

ОЖИВЕЛИ СЛИКЕ РЕЧИМА: Радионица стрипа за основце у врњачкој библиотеци

NB "Dr Dušan Radić"

Radionicu je održala Bojana Petronijević, profesorka srpskog jezika i književnosti iz Bajine Bašte, koja je ujedno i osmislila ovu radionicu sa ciljem da deca pomoću kreativnih zadataka i kroz igru dođu do zaključka šta je to strip.

- Kada nižim razredima predajemo književna dela, tražimo da đaci to ilustruju. Oni to urade u formi stripa, a zapravo i ne znaju da su to učinili. Zato sam došla na ideju da na ovaj način povežemo kulturu izražavanja i strip kao devetu umetnost, uz motive iz književnih dela – kaže profesorka Petronijević.

NB "Dr Dušan Radić"

Strip radionica u vrnjačkoj biblioteci

Pre početka praktičnog rada, učesnici radionice su se kroz interaktivnu prezentaciju upoznali sa konceptom stripa i sa autobiografskim delom Nikole Tesle "Moji izumi" koje je bilo i zadata tema za stvaranje stripova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)