TIPOGRAFSKI RADOVI BILJANE STANKOVIĆ NA IZLOŽBI: Trag koji tekstovima daje nova značenja

Дејан Ристић
Dejan Ristić

20. 01. 2022. u 16:00

U GALERIJI Narodnog univerziteta u Vranju, večeras u 19 časova, biće otvorena izložba tipografskih radova Vranjanke, Biljane Stanković, pod nazivom ,,Trag''.

ТИПОГРАФСКИ РАДОВИ БИЉАНЕ СТАНКОВИЋ НА ИЗЛОЖБИ: Траг који текстовима даје нова значења

D. Ristić

Biljana, po zanimanju grafički dizajner, ovom postavkom na promišljen način uklapa tekstove u različite forme, dajući im na taj način nova značenja. Pored glavne funkcije koju tipografija ima, a to je komunikacija, eksperimentalna tipografija pruža velike mogućnosti u likovno-grafičkom izražavanju umetnika i dizajnera. 

Biljana Stanković je rođena 1974. godine u Vranju. Diplomirala je 1997. na Fakultetu umetnosti u Prištini na odseku za grafički dizajn, na istom fakultetu magistrirala 2004. godine iz oblasti Pismo sa tipografijom. Doktorirala je 2020. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjene umetnosti i dizajn. 

Radi kao docent na Fakultetu umetnosti u Nišu na Departmanu za primenjene umetnosti, na predmetima Pismo i Tipografija. Dobitnica je nagrade na međunarodnom konkursu "Moderna ćirilica", raspisanom u Rusiji. Ljubitelji umetnosti u Vranju moći će da razgledaju izložbu do 10. februara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)