VELIKA ČAST ZA MINISTRA VULINA: Odlikovanje Krstom vožda Đorđa Stratimirovića

Novosti online

11. 01. 2022. u 13:57

MINISTRU unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu danas je uručeno visoko crkveno-društveno odlikovanje „Krst vožda Đorđa Stratimirovića“, od strane delegacije Odbora za povratak posmrtnih ostataka vožda Đorđa Stratimirovića u otadžbinu, Centra za razvoj Šajkaške i predstavnika porodice Plemenitih Stratimirovića od Kulpina.

ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА МИНИСТРА ВУЛИНА: Одликовање Крстом вожда Ђорђа Стратимировића

Foto: MUP

Ovo visoko odlikovanje uručeno je ministru Vulinu po blagoslovu Njegovog Preosveštenstva episkopa sremskog Vasilija, kao simbol i dokaz uvažavanja i zahvalnosti na dosadašnjem radu i zalaganju za napredak i prosperitet Srbije i svih Srba, imajući u vidu da se i veliki vožd Stratimirović kao predsednik Glavnog odbora Srpske Vojvodine u svom vremenu borio za najbolje interese Srba - za njihovo ujedinjenje i slobodu.

Prilikom odlikovanja istaknuto je da je ministar Vulin prepoznat kao dostojni čelnik jedne od najznačajnijih institucija, koja predstavlja samu osnovu državnog sistema i ključni državočuvarni stalež, čije su zasluge, kako je naglašeno, izuzetno velike.

Ministar Vulin zahvalio se potomcima vožda Stratimirovića i Centru za razvoj Šajkaške, na tome što u njegovom radu prepoznaju i iskrenu borbu za interese Srbije i svih Srba, istakavši da mu je posebna čast što je odlikovan uzvišenim simbolom koje nosi ime srpskog velikana kakav je bio vožd Đorđe Stratimirović.

- General Stratimirović je briljantna ličnost naše slavne istorije i čitav svoj život borio se za prava Srba, ističući da Vojvodina nije i ne može biti ništa drugo do deo Srbije. Ljudi poput velikog vožda su svojom borbom i svojim delima našoj slobodi i ujedinjenju dali nemerljiv doprinos - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ovim visokim odlikovanjem do sada su odlikovani predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kao i druge najzaslužnije ličnosti iz redova sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, Vojske Srbije, kao i kulturnog, akademskog, političkog i javnog života Srbije.

BONUS VIDEO:

VULIN PORUČIO: Dok ja vodim PS - Aleksandar Vučić će biti naš saveznik i predsednik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba