STIŽE PRVA PLATA: Srednjoškolci i studenti iz Negotina, njih 24, počeće da zarađuju

S. M. J.

11. 01. 2022. u 06:21

KROZ program "Moja prva plata" u opštini Negotin 19 poslodavaca angažovaće na devet meseci 24 srednjoškolca i visokoškolca.

СТИЖЕ ПРВА ПЛАТА: Средњошколци и студенти из Неготина, њих 24, почеће да зарађују

Foto S. M. Jovanović

Najviše njih, šestoro, angažovano je u prahovskom "Eliksiru". Od 24 osobe koje će u Negotinu učestvovati u programu "Moja prva plata" njih četvoro će raditi kao prodavci u trgovini i maloprodaji, dva kandidata kao knjigovođe i računovođe, dva računovodstvena i knjigovodstvena referenta, a među odobrenim radnim pozicijama su i frizer, kozmetičar, tatu majstor, TV montažer i snimatelj, pekar, roštilj-majstor, ekonomista...

- Osim privatnih poslodavaca, trgovinskih i krojačkih radnji, administrativnih poslova, imamo i poslove iz državnog sektora, recimo, nastavnik razredne nastave u OŠ "Vera Radosavljević", etnolog i vodič u Muzeju Krajine - kaže Lidija Načić, direktorka borske Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Srednjoškolci će tokom trajanja ovog programa devet meseci primati po 22.000, a visokoškolci 26.000 dinara. Pored sredstava koja će im uplaćivati Nacionalna služba za zapošljavanje izdavajamo kompaniju "Eliksir Prahovo" jer će dodati sredstva osobama koja kod njih budu bila angažovana na ovom programu - dodaje Lidija Načić.

POSLODAVCI

U Boru je kod 31 poslodavca angažovano 36 mladih, u Majdanpeku njih 11 kod osam poslodavaca u privatnom i javnom sektoru, dok je u Kladovu devet poslodavaca angažovalo deset mladih. Posredstvom programa "Moja prva plata" još 13 osoba sa teritorije Borskog okruga angažovano je kod poslodavaca širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!