"SEVER" DOBIJA INFRASTRUKTURU: U planu groblje, vrtić, naselje za socijalno stanovanje...

J. J. Baljak

29. 12. 2021. u 07:45

BUDžET Grada Vršca za 2022. godinu, koji su odbornici usvojili velikom većinom, iznosiće više od 2,5 miliona dinara.

СЕВЕР ДОБИЈА ИНФРАСТРУКТУРУ: У плану гробље, вртић, насеље за социјално становање...

Foto Grad Vršac

Gradonačelnica Dragana Mitrović istakla je da je on realan i pre svega razvojni, jer donosi nove investicije. To, kaže, potvrđuje i činjenica da je čak 24 odsto ukupnih sredstava namenjeno kapitalnim izdacima, što je dva i po puta više nego u 2021. godini.

Najznačajnija investicija je infrastrukturno opremanje industrijske zone "Sever", koja će se prostirati na 22 hektara, na izlazu iz grada prema Zrenjaninu. Trenutno je u povoju izgradnja pet kilometara dugog dovodnika vode do te parcele, za šta je iz novog gradskog budžeta i Uprave za kapitalna ulaganja APV opredeljeno po 42 miliona dinara. Potom će, kako je najavljeno, zona u dve faze biti infrastrukturno opremljena.

Kada je reč o finansijski najvećem investicionom projektu u 2022. godini, to je izgradnja novog groblja, za šta je izdvojeno 110 miliona dinara, dok je za izgradnju novog vrtića za stotinak mališana opredeljeno 85 miliona. Novac za obe investicije obezbeđen je iz kredita, koji će lokalna samouprava vraćati u narednih sedam godina.

Foto Grad Vršac

Izgled budućeg naselja

- Izgradićemo i sportsku salu u Gudurici, završiti uvođenje fekalne kanalizacije u Pavlišu, uvesti inovativni sistem za kontrolu i upravljanje saobraćajem, nastaviti sa izgradnjom i rekonstrukcijom ulica i puteva i započeti izgradnju novog naselja za socijalno stanovanje u Balati - najavila je gradonačelnica.

Ona tvrdi da ove investicije nisu ugrozile ostale oblasti finansiranja. Naprotiv. Svi su, kaže, dobili dovoljno sredstava za normalan rad i realizaciju planiranih aktivnosti, pa čak i više nego u 2021. Najavila je i da će u toku godine konkurisati kod viših nivoa vlasti i drugih fondova za bespovratna sredstva, kako bi mogli da realizuju i druge važne projekte.

ZAMENA STOLARIJE

GRAD je i u novom budžetu opredelio dva miliona dinara za projekat energetske efikasnosti, koji sprovodi Ministarstvo energetike, a koji podrazumeva sufinansiranje zamene stolarije na porodičnim kućama i stanovima, radi postizanja bolje energetske efikasnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna