SUZE I TORTA ZA ROĐENDAN: Dečaka iz Kikinde, kojem se srušila kuća na groblju, obradovali drugari iz škole

R. ŠEGRT

23. 12. 2021. u 07:26

Iako je njegovu porodicu pre samo desetak dana zadesila velika nevolja, kada im se na trošnoj kući, na kraju Kikinde, srušio krov, dečak Marinko Popov, ipak je lepo proslavio deseti rođendan. Obradovali su ga učiteljica i drugari iz razreda, koji su mu u ponedeljak odneli tortu i poklone.

СУЗЕ И ТОРТА ЗА РОЂЕНДАН: Дечака из Кикинде, којем се срушила кућа на гробљу, обрадовали другари из школе

Foto D. Ristić

Pronašli su ga u selu Iđoš, u porodici Miroslava Ivanova, koja se inače bavi hraniteljstvom. Tu, zahvaljujući njihovoj dobroj volji, Marinko privremeno živi sa dvojicom starije braće, sestrom i majkom. Tako je njegov deseti rođendan, i pored svih nevolja, bio pun razumevanja, ljubavi, poštovanja i uvažavanja. Ali i suza, jer se dečak rasplakao kada su mu drugari otpevali rođendansku pesmu.

- Roditelji, đaci i ja smo se organizovali čim smo čuli šta se dogodilo Marinkovoj porodici i odlučili smo da zajedno s njim proslavimo njegov deseti rođendan. Nismo želeli da toga dana bude sam. Svi iz razreda su želeli da idu kod njega, ali to nije bilo moguće zbog prevoza, pa smo izvlačili ceduljice sa imenima učenika koji će ga posetiti. Zahvalni su na pomoći, pogotovo jer smo prvi i jedini koji su došli kod njih do sada - prenosi učiteljica Desanka Ristić, iz OŠ "Vuk Karadžić".

Marinko je u četvrtom razredu. Njihova situacija bila je teška i bez ove nevolje.

- Za vreme vanrednog stanja išla sam biciklom kod njih i nosila mu zadatke i malo slatkiša, jer nisu imali struju - kaže učiteljica Desanka.

Porodica je skoro dve godine živela bez struje, u trošnoj kući koja pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini. Marinkov otac i stric rade na groblju, održavaju zapuštena grobna mesta i kopaju rake. Tako zarade nešto novca, jer nijedan nema stalan posao. Bez posla je i njegova majka Gordana. Porodica već generacijama živi u toj kući, koju im je ustupila crkva, ali su još davno upozoreni da je kuća trošna i da crkva nema novca da ih stambeno zbrine. Nakon najnovije nevolje, Gradska uprava Kikinde i Pravoslavna crkvena opština, sada zajedno i uz pomoć donatora, traže rešenje da trajno stambeno zbrinu ovu sedmočlanu porodicu, o kojoj su "Novosti" prve pisale.

MUKA

Marinko Popov je rođen u kući na Melinom groblju u Kikindi. Tu je živeo sa roditeljima, dvojicom starije braće, sestrom i stricem. Kuća se urušila i samo pukom srećom niko od njih nije povređen. Od tada je u hraniteljskoj porodici. Otac i stric čuvaju ono što je od kuće ostalo nakon urušavanja krova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)