MIGRANTI PREBAČENI NA DRUGU LOKACIJU: Akcija posle tuče u Kikindi, Pakistanci izmešteni

R. Š.

21. 12. 2021. u 16:33

OKO 150 migranata iz Pakistana, koji su bili smešteni u Prihvatni centar kod Kikinde, prebačeno je na drugu lokaciju.

МИГРАНТИ ПРЕБАЧЕНИ НА ДРУГУ ЛОКАЦИЈУ: Акција после туче у Кикинди, Пакистанци измештени

Foto : R. Šegrt

Vanrednu akciju premeštaja izvela je Policijska uprava u Kikindi, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije, saopštio je danas gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Akcije je usledila zbog nedavne tuče stranaca koji su se potukli u centru grada i kada je, koristeći  noževe, jedan od njih teško povređen, pa je preminuo od posledica ranjavanja. Nakon toga održana je sednica gradskog Saveta za bezbednost i dogovoreno veće prisustvo policije na najmanje pet lokacija u gradu, na kojima se migrant okupljaju.

- Naš osnovni cilj je veća bezbednost i sigurnost građana. Akcija je rezultat dobre saradnje sa Ministarstvom unutrašnih poslova, odnosno Policijskom upravom i Komesarijatom za izbeglice i migracije. Migranti su na drugu lokaciju prebačeni autobusima JP „Autoprevoz”. Ovakvih akcija biće i u narednom periodu, u Kikindi i opštinama Severnobanatskog upravnog okruga- naveo je Lukač

Prihvatni centar kod Kikinde je tranzitnog karaktera, ali se u njemu već godinama nalazi veći broj migranata od planiranog kapaciteta od oko 250 do 300 ljudi. Međutim, ovde je nekada  boravilo i po 1.000 stranaca. U početku je trebalo da budu smeštene porodice, a sada su stanari pretežno samci. Trenutno je ovde 600 izbeglica, pretežno iz Bangladeša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)