USVOJEN BUDŽET OPŠTINE KLADOVO ZA 2022: U kasi 813,3 miliona dinara

S. M. J.

19. 12. 2021. u 11:30

Budžet opštine Kladovo za narednu godinu projektovan je na iznos od 813, 3 miliona dinara. Odbornici Skupštine opštine Kladovo usvojili i odluku o povećanju jednokratne pomoći za novorođenu decu, ali i druge odluke.

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ КЛАДОВО ЗА 2022: У каси 813,3 милиона динара

foto: B. Barbatesković

Za funkcionisanje opštine Kladovo, kapitalne investicije, programe budžetskih korisnika, ali i socijalna i druga davanja u narednoj godini planirano je  813,3 miliona dinara. Budžet za narednu godinu je, ističu nadležni, socijalno i razvojno orijentisan i usmeren na poboljšanje kvaliteta života građana.

- Budžet za sledeću godinu je realno projektovan. Povećana su sredstva za izdvajanja koja se odnose na programe podrške zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti i obrazovanju. Tokom narednog leta u zoni Sportskog centra “Jezero” počinje izgradnja otvorenog bazena koji će dodatno upotpuniti turističku ponudu kladovskog kraja. U narednoj godini opredeljena su i sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za kapitalne investicije jer je to zamajac za  ulaganja koja će u 2022. biti prioritetna – rekao je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo.

U prvih devet meseci ove godine zabeležen je fiskalni suficit od 62,6 miliona dinara. Kako je pojasnila Andrijana Antić, rukovodilac Odeljenja za budžet,  poslovanje lokalne samouprave bilo je racionalno i u skladu sa finansijskim planom pa su ukupni prihodi realizovani u iznosu od 581, 4 miliona dinara ili 74, 6 odsto u odnosu na plan, a rashodi sa 518,8 miliona  dinara ili 53,6 odsto.

Većinom glasova usvojena je i odluka o pravu na jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dete. Njome je iznos pomoći za prvo i drugo dete povećan na 50.000 dinara, a za treće i svako naredno novorođenče na 100.000 dinara.

Podržan je i  i predlog odluke o nadoknadi za predsednike saveta mesnih zajednica u iznosu od 5.000 dinara mesečno, koja će od 1. januara početi da se isplaćuje u 12 mesečnih rata.

Odbornici Skupštine opštine Kladovo usvojili su i lokalni akcioni plan zapošljavanja pa će se i naredne dve godine iz opštinske kase izdvajati sredstva za realizaciju programa stručne prakse i samozapošljavanja, ali i za programe sprovođenja i organizovanja javnih radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)