POTREBNE SVE KRVNE GRUPE: Zavod za transfuziju krvi Vojvodine pozvao dobrovoljne davaoce

Lj. P.

10. 12. 2021. u 14:06

MOBILNE ekipe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i naredne nedelje će biti na terenu širom Vojvodine, i pozivaju dobrovoljne davaoce svih krvnih grupa da doiniraju dragoicenu tečnor, radi održavanja stabilnih zaliha.

ПОТРЕБНЕ СВЕ КРВНЕ ГРУПЕ: Завод за трансфузију крви Војводине позвао добровољне даваоце

Foto: R. Šegrt

U ponedeljak, 13. decembra, krv će dobrovoljno moći da daju žitelji Novog Itebeja u Domu kulture od 9 do 11 sati, u Novom Bečeju u Udruženju penzionera od 9 do 12 sati, a u Novom Dsadu, krv će dobrovoljno dati u Radosnom detinjstvu, Radnička 50, od 9 do 12 sati.

Narednog dana, u utorak 14. decembra, mobilne ekipe će biti u Pančevu u petrohemiji od 8.30 do 12 sati, u Novom Sadu na Fakultetu tehničkih nauka od 9 do 13 časova, kao i u Radosnom detinjstvu u Radničkoj 50 od 9 do 12 sati.

Sutradan, u sredu, 15. decembra, priliku da pokažu humanost imaće građani Pančeva, gde će mobilna ekipa biti u Crvenom krstu od 9 do 12 sati, u Zrenjaninu u Mesnoj zajednici Dositej Obradović od 8 do 12 sati, a u Novom Sadu u Elektrovojvodini od 7.30 do 11 sati.

U četvrtak, 16. decembra, krv će moći da doniraju dobrovoljni davaoci u Somboru u Crvenom krstu od 9 do 13 sati, u Novom Sadu mobilne ekipe će biti u Makbetu u Kisačkoj 82 od 9 do 14 časova i u Studentskom domu Evropa od 9 do 12 sati.

Sledećeg dana, odnosno u petak, 17. decembra, mobilne ekipe će biti u Senti u Crvenom krstu od 9 do 12 sati i u Vršcu u Crvenom krstu od 9 do 12 sati.

U subotu, 18. decembra, mobilna ekipa će biti u Staroj Pazovi u osnovnoj školi od 9 do 13 časova.

Svi koji žele dobrovoljno da daruju dragocenu tečnost, mogu to učiniti i u prostporijama Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine (Hajduk Veljka 9a) u Novom Sadu, svakog radnoig dana od 7 do 19 časova i subotom od 8 do 12 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)