IT CENTAR U DOMU VOJSKE: Vojna imovina u Subotici dogodine u potpunom vlasništvu grada

J. L.

04. 12. 2021. u 06:21

DO kraja godine Subotica će u potpunosti otplatiti dug za kupovinu vojne imovine, koji je prošlog avgusta bio 214 miliona dinara, pa će Dom Vojske i kasarna "Kosta Nađ" od 1. januara 2022. biti u potpunosti u vlasništvu Grada Subotice.

ИТ ЦЕНТАР У ДОМУ ВОЈСКЕ: Војна имовина у Суботици догодине у потпуном власништву града

Zgrada Doma vojske u centru grada, Foto J. L.

Po prvim informacijama, postoje tri investitora zainteresovana za ulaganje u kompleks Prve kasarne, dok je za Dom Vojske Grad ponudio partnerstvo organizaciji programera "IT Subotica 2030".

- Dom vojske jeste u strogom centru, ali mu je prilaz jako loš i sužen nam je prostor po pitanju namene objekte. Imali smo dva sastanka sa ljudima iz "IT Subotica 2030", kojima je potreban prostor od oko 4.000 kvadrata, i ponudio sam im jednu vrstu partnerskog odnosa - otkriva gradonačelnik Stevan Bakić.

- Unutrašnjost objekta je u jako lošem stanju. Ne bih da upirem prstom ni u koga, ali ja sam i ranije bio protiv da Grad kupi taj prostor i govorio da je to promašaj veka.

Gradonačelnik se nada da će dogovor, ipak, biti postignut, jer će to, kako je istakao, značiti i Gradu i svim građanima.

Pre tačno šest godina, Grad Subotica je preuzela Dom Vojske i obavezala se da će objekat površine od oko 5.000 kvadratnih metara platiti 3.117.000 evra i to u narednih pet godina. Iste godine, Grad se obavezao da će kupiti kasarnu "Kosta Nađ", vojni kompleks na Segedinskom putu, površine 17.500 kvadratnih metara, za 3.025.000 evra.

PROCENA

ZA kasarnu "Kosta Nađ" čeka se procena sudskog veštaka koji će dati početnu cenu za licitaciju.

- Ceo kompleks će biti ponuđen, neće se parcelisati. Sve ili ništa - rekao je gradonačelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!