NOVOGODIŠNJA BAJKA KOD ŽITIŠTA: Jožef ispunio obećanje, sa više od 700 metara sijalica ukrasio kuću (FOTO)

B.G.

03. 12. 2021. u 10:41

JOŽEF Biači iz Srpskog Itebeja, sela u opštini Žitište, sedamnaestogodišnji učenik srednje Tehničke škole u Zrenjaninu, ni ove godine nije izneverio tradiciju novogodišnjeg ukrašavanja porodične kuće, pa je sa preko 700 metara svetlećih sijalica u raznim bojama ulepšao svoj dom.

НОВОГОДИШЊА БАЈКА КОД ЖИТИШТА: Јожеф испунио обећање, са више од 700 метара сијалица украсио кућу (ФОТО)

Foto: B. Marčeta

 - Ovo je nastavak tradicije, prošle godine sam ručno pravljenim sistemom rasvete ukrasio letnjikovac u dvorištu, ove sam lanac proširio na ogradu, kapiju, veliki deo kuće u kojoj živim sa porodicom - kaže Jožef, uz napomenu da je veliku pomoć imao od roditelja, sestre, zeta i bake, koja ga posebno podržava.

Zanimljivo, ovaj mladi meštanin Srpskog Itebeja posle škole, koju pohađa u prepodnevnim satima, maksimalno je posvećen svom hobiju, pravljenju sistema rasvete, kojim tradicionalno uoči Božića i Nove godine ukrasi svoj dom.

Ove godine sedam dana mu je trebalo da postavi preko 700 metara sijalica, koje kada se upale, svetle kao u Vegasu. 

- Cilj mi je da svake godine povećavam metražu i stignem do hiljadu metara - dodaje Jožef, uz napomenu da su i svetleći ukrasi takođe deo njegovog interesovanja. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)