BIBLIOTECI POKLONILA 200 KNJIGA: Ćerka projektanta keja na Vlasini čuva vezu sa varoši koju je njen otac voleo

Игор Митић
Igor Mitić

02. 12. 2021. u 14:34

OLGA Nešić(98), ćerka hidroinženjera Milana Nešića, Vlasotinčanima najpoznatijim po tome što je projektovao kej na reci Vlasini koja protiče kroz ovu varoš, poklonila je vlasotinačkoj biblioteci „Desanka Maksimović“ 200 knjiga iz lične biblioteke. To je bio njen način da se Vlasotinčanima zahvali na tome što neguju sećanje na njenog oca.

БИБЛИОТЕЦИ ПОКЛОНИЛА 200 КЊИГА: Ћерка пројектанта кеја на Власини чува везу са вароши коју је њен отац волео

FOTO: Privatna arhiva

Milan Nešić i njegove dve sestre živeli su u Vlasotincu, jer je njihov otac, rodom iz Zaječara, obavljao dužnost ovdašnjeg sreskog načelnika. Milanove sestre su i kasnije ostale da žive u ovoj varoši na jugu Srbije, dok je on otišao na studije u Beograd gde je i ostao.

Međutim, članovi porodice i svi koji su ga poznavali, pričaju da je leta provodio u Vlasotincu gde je posebno voleo da lovi ribu i rakove na Vlasini. Projektovao je kej na reci koju je veoma voleo i on danas nosi njegovo ime.

U znak sećanja na ovog hidroinženjera Vlasotinčani su, pre osam godina na početku keja, postavili bistu Milana Nešića, a u međuvremenu urušeni postament obnovili i time, prošle godine, obeležili 50 godina od njegove smrti.

Knjige koje je vlasotinačka biblioteka dobila na poklon, prema rečima direktora Srbe Takića, već su popisane, obrađene i smeštene na police ove ustanove.

- Gospođa Olga nije prekidala svoje veze sa Vlasotincem i ovo je jedan od načina da i dalje bude povezana sa mestom koje je njen otac toliko voleo – zaključio je Takić uz zahvalnost na tome što je ovaj poklon obogatio fond biblioteke na čijem je čelu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!