NEMA ZIME UZ ŽIĆU MARADONU: Živorad Đurić obezbedio toplu odeću i obuću za decu iz ugroženih porodica u Srbobranu

Z. RAJIĆ

26. 11. 2021. u 08:38

ZIMSKU odeću i obuću ovih dana dobilo je 14 dece iz socijalno ugroženih porodica u Srbobranu, zahvaljujući dobrotvoru Živoradu Đuriću, zvanom Žića Maradona, i njegovoj akciji "Budi human, ja sam human".

НЕМА ЗИМЕ УЗ ЖИЋУ МАРАДОНУ: Живорад Ђурић обезбедио топлу одећу и обућу за децу из угрожених породица у Србобрану

Deca sa Đurićem (desno) i predsednikom Opštine / Foto G. D.

Mališanima i njihovim roditeljima omogućeno je da u robnoj kući, gde ih je Žića grupno odveo, sami i bez ikakvih ograničenja biraju ono što im je potrebno za odbranu od niskih temperatura.

- Zima polako stiže, a nažalost neka deca nemaju ono što imaju njihovi vršnjaci. Za njih sam, u saradnji sa Opštinom Srbobran, obezbedio tople jakne, džempere, dukseve, pantalone, trenerke, kape, rukavice i nepromočive patike, cipele i čizme, da zajedno sa svojim porodicama lakše preguraju hladne dane - kazao je Đurić. Majka jedne devojčice rekla je, za "Novosti", da njeno dete konačno ima novu garderobu, jer je odeću dosad nasleđivala od svoje četiri godine starije sestre.

- Ta odeća nije bila baš po njenoj meri, a i dosta se smrzavala. Kad je čula da će s drugom siromašnom decom biti obučena u robnoj kući, bila je malo postiđena i pitala je mene i mog supruga: "Pa, zar vi ne možete da mi kupite nešto novo?" Ne možemo, jer nemamo stalnog posla, a imamo i sina, koji takođe ide u školu - rekla je ova mlada žena. Ona kaže da je Žića svojim srdačnim odnosom učinio da njenoj devojčici, kao i ostaloj deci, ne bude nelagodno, i da su na kraju svi bili srećni u novom ruhu.

MOTIV

ĐURIĆ je prošlog meseca proglašen za počasnog građanina Srbobrana. Ističe da mu je ta titula dala još više motiva i želje da pomogne.

- Ostao sam bez roditelja u svojoj 14. godini. Bolelo me moje juče, ali ovu dragu decu možda boli još više njihovo danas - rekao je čovek čije je ime postalo sinonim za humanost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UŽIČKI GIMNAZIJALCI REĐAJU USPEHE: Zaljubljeni u nauku