NOVI POČETAK "BAMBI PARKA": Požarevljani odredili sudbinu gradske atrakcije sagrađene pre 22 godine

D. NOVKOVIĆ

25. 11. 2021. u 08:25

NEKADAŠNjE mesto za zabavu - "Bambi park", podignut pre 22 godine - posle dužeg propadanja biće preuređen, a gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović najavljuje da će uskoro predstaviti idejno rešenje. Projekat će se, međutim, odnositi samo na deo od dva hektara, koji je u vlasništvu grada, dok je preostalih 60 ari u vlasništvu Marka Miloševića, sina nekadašnjeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, pa neće biti obuhvaćeni ovim rešenjem.

НОВИ ПОЧЕТАК БАМБИ ПАРКА: Пожаревљани одредили судбину градске атракције саграђене пре 22 године

Foto D. Novković

- Lane smo razgovarali o kupovini ove parcele u privatnom vlasništvu, ali nije bilo volje za prodaju. Ipak, vlasnik će morati da uredi taj prostor i da prati ono što smo predvideli Planom generalne regulacije, u skladu sa urbanističkim i planskim dokumentima - istakao je Pavlović, objašnjavajući da će prostor koji zauzimaju Sportski centar, Hipodrom i "Bambi park" ubuduće biti sportsko-rekreacioni kompleks koji će imati još avantura park, te terene za odbojku, tenis i mali fudbal.

Podsetimo, "Bambi park" su u tokom NATO bombardovanja zajednički izgradili firma Marka Miloševića "Madona" i kompanija "Bambi", na zemljištu koje im je besplatno ustupila tadašnja lokalna samouprava u Požarevcu. Pre četiri godine, čuvena konditorska kompanija je svoj deo razmenila sa gradom za parcele koje se nalaze u njenom poslovnom krugu...

Današnja slika "Bambi parka" je više nego sumorna, jer su propale sve sprave, među kojima su i jedrenjak, fontana, tobogan, bazen, lavirint, vidikovac, kiosci i teren za ekstremne sportove.

RUGLO

ZAPUŠTENI "Bambi park" već godinama predstavlja ruglo grada. Gotovo kompletna ograda je demolirana i odneta, delimično je sačuvana samo drvena kapija, a sa brojnih šahtova su odneti poklopci... Jedino što se u tom delu radilo, bili su povremeno košenje trave i krčenje korova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere