LEPE VESTI ZA PIROT: Građani dobijaju još jedan fudbalski stadion, ali sa veštačkom travom

V. ĆIRIĆ

19. 11. 2021. u 14:38

U SPORTSKOM kompleksu Senjak u Pirotu, otpočeli su radovi na izgradnji još jednog fudbalskog stadiona dimenzija 100 puta 75 metara, ali sa veštačkom travom.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ЗА ПИРОТ: Грађани добијају још један фудбалски стадион, али са вештачком травом

Foto: V. Ć.

Radove finansira EU sa oko 400.000 evra iz programa prekogranične saradnje sa susednom Bugarskom tačnije sa gradom Montana, koji se nalazi na istočnoj strani Stare planine i gradi identičan, ali znatno manji stadion.

Rok za završetak svih radova je jun 2022. godine. Stadion će, osim igrališta imati i male tribine, osvetljenje od 6 reflektora, svlačionice i slično i biće otvoren 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji, što znači 365 dana godišnje. Imaće i 4 atletske staze , a želja nam je da svi klubovi i sportisti u gradu imaju uslove za treninge, koje mogu odrađivati u bilo koje doba dana. Od onog momenta kada se ovaj stadion preda sportistima, praktično ćemo zaštititi prirodnu travu na glavnom gradskom i nekoliko pomoćnih stadiona na Senjaku-rekao je gradonačelnik Vladan Vasić.

Marija Đošić, šefica Kancenarije za lokalni ekonomski razvoj kaže da će učešće grada u celoj investiciji biti oko 15 odsto i da je novac već obezbeđen u budžetu. Cilj projekta je da se mladi češće i intenzivnije bave sportom.Radove izvode specijalizovane firme koje su napravile puno igrališta sa veštačkom travom.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)