ZAJEDNIČKA PODRŠKA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU: Novi konkursi u 2022. godini

J. L.

15. 11. 2021. u 23:18

U CILjU unapređenja ženskog preduzetništva i uspostavljanja efikasnijih mera podrške ovom važnom privrednom sektoru, sa posebnim fokusom na novi ciklus konkursa u 2022. godini, danas je upriličen susret pokrajinskog sekretara za privredu i turizam dr Nenada Ivaniševića i Branisave Simanić, direktorke Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije.

ЗАЈЕДНИЧКА ПОДРШКА ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: Нови конкурси у 2022. години

foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

U cilju zajedničkog organizovanja ,,otvorenih dana“ namenjenih preduzetnicima i ranjivim kategorijama u preduzetništvu, kao i zajedničkog delovanja kroz vidove institucionalne podrške preduzetništvu, Pokajinski sekretarijat za privredu i turizam i Privredna komora Srbije krajem godine potpisaće sporazum o saradnji.

-Preduzetništvo kod žena nije odlika pola, već je to odlika osobe koja želi time da se  bavi, zato je ova oblast za nas veoma značajna. U toku ove godine smo ženskom preduzetništvu pomogli u tri segmenta. Putem konkursa za žensko preduzetništvo, gde smo izdvojili 20 miliona dinara, s tim što smo kao uslov postavili i kriterijum da su žene upravitelji u preduzeću . Prvi put smo sa Razvojnim fondom napravili zajedničku kreditnu liniju gde su podržane žene u turizmu. Generalno, na svim konkursima Sekretarijata, za koje je opredeljeno više od 200 miliona dinara, oko 40 odsto aplikanata su žene, što je veoma značajno - ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam i najavljuje da će u predlogu budžeta biti opredeljena sredstva za poseban konkurs namenjen podršci ženskom preduzetništvu.

Cilj Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije je rad na unapređenju i razvoju preduzetništva u Srbiji, a kroz rad dve organizacione jedinice - Stručnu službu za podršku Parlamentu preduzetnika i Kancelariju za preduzetništvo.

-Na teritoriji Vojvodine evidentirano je oko 55.000 preduzetnika, a od toga viš od 20.000 jesu preduzetnice. Sekcija za žensko preduzetništvo PKS-a koja u mnogome nastoji da utiče na ekonomsko osnaživanje žena preduzetnica u Srbiji i promociju razvoja ženskog preduzetništva, pomažući im da nastupaju na sajmovima, plasiraju svoju robu i usluge na strana tržišta, a uz organizaciju čitavog niza besplatnih edukacija, insistirajući na digitalizaciji poslovanja i na inovativnosti - objasnila je Branislava Simanić iz PKS.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)