PREMIJERKA BRNABIĆ UKAZALA NA VOJNU NEUTRALNOST NAŠE ZEMLJE: Srbija ne teži članstvu, želi saradnju sa NATO-om

Tanjug

15. 11. 2021. u 12:41

TRODNEVNI seminar Rouz Rot koji Parlamentarna skupština NATO-a održava već tri decenije, a koji je danas otvoren u Beogradu, bio je prilika da predsednica Vlade Ana Brnabić i predsednik parlamenta Ivica Dačić još jednom ukažu na vojnu neutralnost Srbije i na značaj saradnje sa Alijansom u očuvanju stabilnosti ne samo u regionu već i svetu.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ УКАЗАЛА НА ВОЈНУ НЕУТРАЛНОСТ НАШЕ ЗЕМЉЕ: Србија не тежи чланству, жели сарадњу са НАТО-ом

Foto: Tanjug AP

Brnabićeva je naglasila da je Srbija vojno neutralna država koja ne teži članstvu u Alijansi, ali želi da unapređuje dijalog i partnersku saradnju sa Alijansim, u okviru Partnerstva za mir, u cilju očuvanja bezbednosti i stabilnosti.

Brnabićeva, koja je govorila i o regionalnoj saradnji i KiM kao važnoj bezbednosnoj temi, podsetila je da KiM zauzima važno mesto u odnosima sa Alijansom, imajući na umu KFOR.

Predsednica vlade je naglasila da je od početka godine u pokrajini bilo 115 etnički motivisanih incidenata i devet upada teško naoružanih specijalaca na sever KiM.

Takođe, govorila je i o opasnosti transformacije tzv. KBS u oružane snage i uvođenja obaveznog vojnog roka, što dodatno zabrinjava Srbe na KiM.

Naglasila je da se to pitanje mora rešavati odgovorno kako bi se postiglo održivo rešenje u interesu građana, regiona mira i stabilnosti. Dodala je da je upravo i zato važna stalna saradnja i dijalog sa Alijansom.

BONUS VIDEO:

NASTAVLjA SE SUĐENjE: Mika Aleksić stigao na pripremno ročište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!