EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Tri nevakcinisane osobe izgubile bitku sa korona virusom

V. Ć.

10. 11. 2021. u 17:32

U PIROTSKOM okrugu, danas je registrovano još 50 laboratorijski potvrđenih slučajeva infekcije kovid 19, a bitku sa posledicama zaraze izgubile su tri nevakcinisane osobe.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Три невакцинисане особе изгубиле битку са корона вирусом

Foto: V. Ćirić

Najviše zaraženih je u Pirotu, a zatim slede okolna mesta Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica. Od početka ovog meseca, ukupno je registrovan 571 slučaj oboljevanja, a prošlog meseca ih je bilo 2.415. Epidemiolozi procenjuju da je broj zaraženih veći za pet do sedam puta, međutim lekarima se ne javljaju svi oboleli, među kojima su i čitave porodice.

U kovid ambulanti DZ juče je obavljen 291 pregled, dok je u dečjoj kovid ambulanti bilo 70 pregleda mališana. Kod odrasle populacije bilo je 69 prvih i 222 kontrolnih pregleda, dok je među decom bilo 42 prva i 28 kontrolnih pregleda.

Na kovid odeljenju pirotske OB trenutno se leči 47 pacijenata: 30 iz Pirota, 7 iz Babušnice, 6 sa područja Dimitrovgrada 4 iz Bele Palanke. Jedan pacijent je poslat u kruševačku kovid bolnicu, a jedan u niški UKC.

Prema podacima pirotskog ZZJZ, juče su date 64 prve, 48 drugih i 339 trećih doza vakcine protiv kovid 19. Obuhvat vakcinacijom stanovnika okruga starijih od 18 godina, jednom dozom je 54 odsto, dok je dve doze primilo 51 odsto stanovnika. U Pirotu je obuhvat 56,4 u Dimitrovgradu i Beloj Palanci po 52 odsto, dok je u Babušnici obuhvat vakcinisanih 43,4 procenta. Lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ procenjuju daje epidemiološka situacija u okrugu vanredna.

BONUS VIDEO: NIKADA NIJE BILO TEŽE - Reporteri "Novosti" u crvenoj zoni kovid bolnice u Batajnici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)