SUBOTICA U JESENJIM BOJAMA: Otvorene su izložbe cveća "Cvetna pijaca" i "Garden Flora"

J. L.

29. 10. 2021. u 16:45

NAREDNIH dana svi zainteresovani svoju baštu ili kuću, mogu da ulapšaju raznovrsnim cvećem - hrizantemama, ukrasnim biljem, pa do japanske jabuke ili saksijskog nara.

СУБОТИЦА У ЈЕСЕЊИМ БОЈАМА: Отворене су изложбе цвећа Цветна пијаца и Гарден Флора

J.L.

- Subotica je jedan od najlepštih gradova u Srbiji i upravo zato i podržavamo ovakve manifestacija, jer izložba cveća koju smo  u mogućnosti da vidimo još više ulepšava naš grad - ističe Marko Marić, pomoćnik gradonačelnika za komunalnu delatnost i javna komunalna preduzeća. -Nadam se da će ovakve manifestacije postati tradicija i zahvaljujem se organizatorima što su izabrali Suboticu da izlože svoje cveće. Inače, cveće je zamena za reč “ljubav” a ovo je pravo vreme  da svako od nas unese malo ljubavi u svoje domaćinstvo.

“Cvetna pijaca”  okupila je više od 30 izlagača iz svih krajeva naše zemlje.

-Jesenje manifestacije su slabije od proletnjih, mada ljudi greše jer se prave biljke sade i zagrću sada da bi bilo spremno na proleće.  Kako je ujutru bilo minus tri, neki nisu smeli da rizikuju ali će se pridružiti - dodaje organizator Dušan Kontić iz Sombra.

Organizatori „Garden Flore”, ističu da je ove godine bilo izazova, ali da je ipak najvažnije što se manifestacija održava. U ponudi je kako kažu najbolja roba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DECI NAJBOLJE PREDSTAVE: Počinje 14. Pozorišni festival „ZajeČAR“