AMBASADORKA RUMUNIJE POSETILA KIKINDU: Granični prelaz Nakovo još čeka novo radno vreme

R. Š.

28. 10. 2021. u 21:22

OD otvaranja međunarodnog graničnog prelaza između naše zemlje sa Rumunijom u Nakovu kod Kikinde prošlo je sedam godina, a naša strana još nije uspela da dobije pozitivan odgovor na zahtev da granica bude otvorena neprekidno 24 sata, a ne kao sada od sedam do 19 sati.

АМБАСАДОРКА РУМУНИЈЕ ПОСЕТИЛА КИКИНДУ: Гранични прелаз Наково још чека ново радно време

R.Š.

Prelaz je namenjen samo za putnički saobraćaj, ali ne i transport robe kamionima, što je interes kikindske privrede. O tome je govorila i ambasadorka Rumunije u našoj zemlji Silvia Davidoiu koja je u sredu posetila Kikindu.

- Znam da je to još nerešeno pitanje. Koliko sam upućena, problemi su birokratske prirode, a uz to sada se umešala pandemija kovida tako das u se stvari dodatno rastegle. Mi ambasadori po tom pitanju imamo limitiranu moć, ali možemo sa skrenemo pažnju organima vlasti i to i činimo, kako bi se produžilo radno vreme tog graničnog prelaza. Na taj način bismo pomogli ljudima koji rade sa obe strane granice, ali ostalim građanima – izjavila je ambasadorka Davidoiu.

Preregistracija graničnog prelaza najviše bi pomogla izvoznim firmama, koje sada robu transportuju  dužim putem, preko prelaza u Srpskoj Crnji. Poseban interes za dužim radom prelaza ima rumunska fabrika “Zopas” koja u Kikindi zapošljava čak 700 radnika, a još skoro 300 njih iz Kikinde radi u njihovoj fabrici u Rumuniji.

Važnost rešavanja ovog problema istaknuta je i prilikom posete ambasadorke fabrici “Zoppas” gde je je održan sastanak na kojem su bili direktor “Zoppasa” Dorel Enake i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)