KOŠTAO SKORO 19 MILIONA KM: Otvoren granični prelaz Svilaj između BiH i Hrvatske

V. Mitrić

30. 09. 2021. u 20:59

DANAS je zvanično otvoren granični prelaz Svilaj između Bosne i Hercegovine i susedne Republike Hrvatske.

КОШТАО СКОРО 19 МИЛИОНА КМ: Отворен гранични прелаз Свилај између БиХ и Хрватске

Foto: Free Images Pixabay

Do kraja godine, a u skladu sa privremenom odlukom ovo će biti međunarodni granični prelaz za kretanje putnika.

Početak radova na izgradnji novog i modernog graničnog prelaza Svilaj počeo je 12.maja prošle godine. Vriednost ugovorenih radova je 18.713.999,35 KM . Kompleks novog graničnog prelaza je na površini od 103.000 kvadratnih metara.

Na novom graničnom prelazu je posebno odvojen putnički od teretnog saobraćaja, ima četiri trake na ulazu u BiH i tri trake na izlazu iz BiH.

U sklopu novog graničnog prielaza su sagrađeni objekti za smeštaj službenika Uprave za indirektno oporezivanje, Granične policije BiH i inspekcijskih službi, kao i zdanje za smještaj špeditera i banke.

Prelaz ima i poseban energetski blok, poseban objekat za detaljan pregled vozila, kolske vage i veliku nadstrešnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu