ZRENJANIN JEDAN OD PRAGOVA BALKANA NA KAPIJI EVROPE Gradonačelnik Salapura - "U našem gradu se gradi najviše stanova u poslednje tri decenije"

B.G.

25. 10. 2021. u 12:00

JEDAN od najvećih gradova u Banatu Zrenjanin poslednjih godina na vrhu je lestvice u Srbiji kada se govori o privlačenju investicija, sa nekoliko novih proizvodnih pogona i trenutno jednim od najvećih gradilišta u regionu.

ЗРЕЊАНИН ЈЕДАН ОД ПРАГОВА БАЛКАНА НА КАПИЈИ ЕВРОПЕ Градоначелник Салапура - У нашем граду се гради највише станова у последње три деценије

Foto: B. G.

Evropski grad sporta za tekuću 2021. godinu sigurno će još dobiti na značaju izgradnjom auto-puta koji će ga još više približiti Beogradu i Novom Sadu i dodatno proširiti investicione vidike brojnih zainteresovanih ulagača.

- Posedujemo velike razvojne potencijale, opremljenu industrijsku zonu sa više od 500 hektara zemljišta namenjenog investitorima, a privredni razvoj prati i intenzivna stanogradnja, koja je najbolji pokazatelj privrednih kretanja - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura na sastanku Fonda Evropski poslovi Vojvodine, uz napomenu da se u Zrenjaninu gradi najviše stanova u poslednje tri decenije, čisti se korito Begeja i uređuju obale, prvi put nakon tri decenije, a potpisan je i ugovor o izgradnji centralnog gradskog prečistača otpadnih voda, što je kapitalna investicija i izuzetan doprinos očuvanju ekologije.

Problem sa ispravnom pijaćom vodom, koji skoro dve decenije predstavlja problem građanima, uz apel za strpljenje, takođe je u fazi stručnog i temeljnog rešavanja.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: PEĆINA GDE SU TURCI SPALILI ŽENE I DECU: Kađenica je spomenik žrtvama stravičnog zločina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri