PREMINULA JOŠ DVA PACIJENTA: U Gornjem Milanovcu 26 novozaraženih od 28 testiranih

M. Bošnjak

09. 10. 2021. u 15:52

NAŽALOST, još dva smrtna slučaja u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu – tokom prethodnih 24 sata, preminuli su pacijenti godišta 1939. i 1943. o kojima je zvanično saopšteno da su bili nevakcinisani, i pozitivni na virus korona.

ПРЕМИНУЛА ЈОШ ДВА ПАЦИЈЕНТА: У Горњем Милановцу 26 новозаражених од 28 тестираних

Foto M. Bošnjak

U toj „crvenoj“ zoni trenutno se leči 28 pacijenata.

- Prema preseku od jutros, od njih 28 virus korona potvrđen je kod 26, dvoje ima negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata, u Kovid zonu primljene su četiri osobe, sa simptomima koji ukazuju na taj virus, jedna osoba otpuštena je na kućno lečenje, nije bilo prevoza pacijenata na lečenje u druge republičke Kovid bolnice - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Podataka iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, o broju osoba novoinficiranih, do ovog izveštavanja nema. Inače, kako smo više puta naglasili: ta ustanova često ponedeljkom saopštava te zvanične zbirne podatke, za sve dane vikenda unatrag.

I dalje je zabrinjavajući broj dece, kod koje se nažalost potvrđuje virus korona. Tokom proteklih 11 dana, bilo ih je 78. U glavnoj zgradi Opšte bolnice, radi Pedijatrijska Kovid ambulanta, daleko odvojena od Kovid ordinacija za odrasle, koje se nalaze u zgradi Doma zdravlja. Uslediće i zvanični podaci iz dečje Kovid ambulante, ako ih ne daj Bože – bude...

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 152 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 4.855 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.277.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!