FESTIVAL ZDRAVLJA U VOJVODINI: Gradimo siguran prostor za mentalno i seksualno zdravlje

Lj.P.

06. 10. 2021. u 15:57

INSTITUT za javno zdravlje Vojvodine organizuje šesti po redu festival mentalnog zdravlja, koji će se od 10. do 20. oktobra održati pod sloganom „Gradimo siguran prostor za mentalno i seksualno zdravlje“.

ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА У ВОЈВОДИНИ: Градимо сигуран простор за ментално и сексуално здравље

Foto: N. Karlić

Festival organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine u saradnji sa više od 20 ustanova i organizacija, a povodom obeležavanja 10. oktobra Svetskog dana mentalnog zdravlja, a aktivnosti je podržala Gradska uprava za zdravstvo.

Novosađani će na festivalu imati priliku da kroz kreativne radionice i sihološke sadržaje nauče na koje sve načine mogu da brinu o svom mentalnom zdravlju i doprinesu blagostanju zajednice. Takođe, festival se fokusirta na važna društvena pitanja koja se tiču seksualnog i mentalnog zdravlja.

Kroz raznovrsne aktivnosti pokrenuće se teme koje se tiču rodne ravnopravnosti, uticaja rodnih nejednakosti na mentalno zdravlje, prevencije seksualnog zlostavljanja, seksualnog ponašanja mladih, seksualne orijentacije, rodnog identiteta, uticaja društvenih mreža na seksualno ponašanje, kao i teme koje se odnose na postojeće zakone i mere postupanja u vezi sa seksualnim zdravljem.

Tokom festivala na više lokacija u Novom Sadu i „onlajn“ odvijaće se raznovrsne aktivnosti za različite ztraste i to, radionice, interkativna predavanja, tribine, filmske projekcije, izložbe, ulične akcije, pab kviz, piknik i nagradni konkurs.

ZAPRATITE NPORATL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

POTRAGA "NOVOSTI": Gde je snimao popularni engleski avanturista Ber Grils oduševljen Starom planinom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju