HOSPITALIZOVANO 169 PACIJENATA: Pune se bolnički kapaciteti u Kovid bolnici u Leskovcu

I.M.

05. 10. 2021. u 13:46

U KOVID bolnici u Leskovcu trenutno je na lečenju čak 169 osoba, a njene ukupne maksimalne kapacitete čini 200 ležajeva.

ХОСПИТАЛИЗОВАНО 169 ПАЦИЈЕНАТА: Пуне се болнички капацитети у Ковид болници у Лесковцу

Foto. I. Mitić

Samo u poslednja 24 časa primljeno je 16 novih, dok je otpušteno pet pacijenata. Tri osobe sa težom kliničkom slikom transportovane su u kruševačku Kovid bolnicu.

Od ukupnog broja pacijenata koji se leče u Leskovcu 158 je pozitivno na opaki virus. Negativan nalaz ima devet osoba, a po jedna čeka rezultate, odnosno testiranje. Terapiju kiseonikom prima 137 ljudi.

Među hospitalizovanima je 110 Leskovčana. Sa teritorije Vlasotinca je 30, iz Lebana 11, Bojnika 10, Medveđe četiri, a po jedna osoba na bolničkom lečenju je iz Crne Trave i Vranja.

U Leskovcu se podaci o smrtnim ishodima kao posledicama zaraze virusom korona danima ne saopštavaju, iako je to ranije redovno činjeno.

Takva odluka je obrazložena povremenim neslaganjima između informacija iz kovid bolnica i zbirnih podataka o broju umrlih na nivou Srbije, što je, kako nam je rečeno, posledica preseka koje ove institucije prave u različito vreme.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)