HOSPITALIZOVANO 169 PACIJENATA: Pune se bolnički kapaciteti u Kovid bolnici u Leskovcu

I.M.

05. 10. 2021. u 13:46

U KOVID bolnici u Leskovcu trenutno je na lečenju čak 169 osoba, a njene ukupne maksimalne kapacitete čini 200 ležajeva.

ХОСПИТАЛИЗОВАНО 169 ПАЦИЈЕНАТА: Пуне се болнички капацитети у Ковид болници у Лесковцу

Foto. I. Mitić

Samo u poslednja 24 časa primljeno je 16 novih, dok je otpušteno pet pacijenata. Tri osobe sa težom kliničkom slikom transportovane su u kruševačku Kovid bolnicu.

Od ukupnog broja pacijenata koji se leče u Leskovcu 158 je pozitivno na opaki virus. Negativan nalaz ima devet osoba, a po jedna čeka rezultate, odnosno testiranje. Terapiju kiseonikom prima 137 ljudi.

Među hospitalizovanima je 110 Leskovčana. Sa teritorije Vlasotinca je 30, iz Lebana 11, Bojnika 10, Medveđe četiri, a po jedna osoba na bolničkom lečenju je iz Crne Trave i Vranja.

U Leskovcu se podaci o smrtnim ishodima kao posledicama zaraze virusom korona danima ne saopštavaju, iako je to ranije redovno činjeno.

Takva odluka je obrazložena povremenim neslaganjima između informacija iz kovid bolnica i zbirnih podataka o broju umrlih na nivou Srbije, što je, kako nam je rečeno, posledica preseka koje ove institucije prave u različito vreme.

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima