SVI ZA TRI PORODICE: Humani Požarevljani sakupljaju donacije za obnovu domova ugroženim sugrađanima

D. NOVKOVIĆ

30. 09. 2021. u 08:25

POŽAREVLjANI donacijama pomažu nekoliko ugroženih porodica kojima je neophodna solidarnost pri obnovi oštećenih kuća, a pokretač i realizator akcije je Udruženje "Solidarnost onlajn" koje ulaže i sredstva dobijena iz gradskog budžeta posle konkursa za NVO.

СВИ ЗА ТРИ ПОРОДИЦЕ: Хумани Пожаревљани сакупљају донације за обнову домова угроженим суграђанима

Snežana Stojanović na zgarištu svoje kuće

Najveći radovi su u Moravskoj ulici, gde je supružnicima Snežani i Zoranu Stojanoviću kuća potpuno izgorela u požaru. Od dima se tada ugušio njihov teško bolesni prijatelj o kojem su brinuli, a pri pokušaju da ga spase, Zoran je zadobio ozbiljne povrede i završio u bolnici.

- Vatra je progutala zidove, podove i kompletno pokućstvo, pa sve mora da se renovira. Vatrogasci su sprečili širenje plamena na krov, ali neophodno je da se i on obnovi, jer je dotrajao i popustio na više mesta - kaže Slobodan Vasić iz pomenutog udruženja koje će im, u okviru projekta "Solidarnost - za nov početak pod starim krovom", obezbediti sav materijal za enterijer.

Po istom "receptu", intenzivno se radi i na dotrajaloj kući porodice Stojilović, takođe u Moravskoj ulici. Već je postavljena izolacija, u kuhinji su zalepljenje keramičke pločice, a isti posao se privodi kraju i u kupatilu. Preostaje da se kupi laminat za dnevnu sobu, te da se kuća okreči spolja i unutra. I ovi radovi se obavljaju uz pomoć donatora i delom uz učešće lokalne samouprave - u okviru već pomenutog projekta.

Na isti način se, na kraju, finansiraju se i radovi kod porodice Mirković u Ulici Vojske Jugoslavije, sa koje je oluja odnela krov, pa se postavlja novi.

Leto je već prošlo, ali - zahvaljujući humanim sugrađanima - sve ove porodice će hladne dane dočekati u obnovljenim domovima.

POKLONI

UZ pomoć donatora, "Solidarnost" gotovo svakog dana ponešto pokloni ugroženima: kauč ili orman, mašinu za pranje veša, televizor, šporet na drva, crep, odeću, opremu za bebe... Daruju se i udžbenici, knjige i slikovnice, ali i lekovi - uz dokaz o propisanoj terapiji. 

DOBROVOLjNI PRILOZI VERNIKA

U POŽAREVAČKOJ Sabornoj crkvi, Udruženje "Solidarnost onlajn" je postavilo kutiju za sakupljanje priloga pod motom "Za pravo na život", a sredstva prikupljena od vernika su namenjena za lečenje dece iz srca Braničeva. Uz ostale novčane donacije, ovako prikupljena sredstva se uplaćuju na račun fondacije "Budi human".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)