HOSPITALIZOVANA 62 BOLESNIKA: Zrenjaninska bolnica i pored porasta broja obolelih od korone, prima i ne kovid pacijente (FOTO)

B. GRUJIĆ

29. 09. 2021. u 21:09

OPŠTA bolnica u Zrenjaninu funkcioniše u oba režima rada, crvenoj i zelenoj zoni.

ХОСПИТАЛИЗОВАНА 62 БОЛЕСНИКА: Зрењанинска болница и поред пораста броја оболелих од короне, прима и не ковид пацијенте (ФОТО)

Foto: B.Grujić

U zgradi Stare hirurgije, koja ima kapacitet 100 ležećih pacijenata, trenutno je smešteno 62 bolesnika koji imaju korona virus.

- Radimo punim kapacitetom, u zelenoj zoni nismo smanjivali broj specijalističkih i urgentnih pregleda, a u crvenoj zoni, dnevno se pregleda između 125 i 150 pozitvnih pacijenata, od kojih je 80 do 100 prvi put pregledano - kaže dr Igor Kitaresku, v.d. direktor Bolnice u Zrenjaninu, uz apel i molbu sugrađanima da se ukoliko imaju bilo kakve simptome, najpre obrate lekarima u dve gradske kovid ambulante, koji će obaviti primarnu selekciju bolesnika i time značajno rasteretiti rad bolnice.

Ono što naravno nije dobro, jeste povećan broj dece sa korona virusom, a neka od njih su zbog komplikovanog stanja, upućena u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, na dalje lečenje.

LEKOVI I OPREMA

ZRENjANINSKA bolnica, prema rečima dr Kitareskua, trenutno raspolaže dovoljnim količinama lekova i neophodnom oprememom za zbrinjavanje teških i srednje teških pacijenata.

- U saradnji sa Crvenim krstom podigli smo šator, koji je čekaonica za decu koja su pozitivna, jer ne mogu biti u istim čekaonicama sa ostalom decom - dodaje dr Igor Kitaresku.

Prema njegovim rečima, među bolesnicima sa teškom i srednje teškom slikom su većina starijih od 60 godina, ima dosta gojaznih. Neki od njh su vakcinisani, ali oni imaju znatno manje tegoba i njihova zdravstvena situacija je puno lakša.

 

- Trenutno je kompletna epidemiološka situacija u Zrenjaninu na ravnoj liniji, tokom protekle nedelje je bilo ispod 700 novoobolelih, a u onom prethodnom strašnom naletu korone, imali smo 250 bolesnika u stacionaru - zaključio je v.d. direktor zrenjaninske bolnice, uz konstataciju da se kroz neposredan rad sa pacijentima, obavlja edukacija mladih lekara.

SARADNjA SA KOVID BOLNICOM NA MIŠENLUKU

BOLNICA u Zrenjaninu po opštem.utisku zaposlenih lekara, odlično sarađuje sa Covid bolnicom na Mišenluku u Novom Sadu, a dnevno se u pratnji lekara, iz Zrenjanina transportuje 2 do 5 bolesnika, sa teškom zdravstvenom slikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna