DEVOJKE IZ VORONJEŽA U SMEDEREVU: „Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji“

N. Živanović

24. 09. 2021. u 22:18

U OKVIRU manifestacije “Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji”, večeras je u Velikoj dvorani Centra za kulturu nastupio Anasambl “Devojke iz Voronježa”.

ДЕВОЈКЕ ИЗ ВОРОЊЕЖА У СМЕДЕРЕВУ: „Дани духовне културе Русије у Србији“

Foto N. Živanović

Laureat međunarodnih takmičenja i festivala, laureat nagrade Lenjinskog Komsomola, laureat nagrade Centralnog Federalnog okruga Rusije, ansambl „Devojke iz Voronježa“ osnovao je pri filharmoniji Voronježa narodni umetnik SSSR-a, kompozitor Konstantin Masalitov i direktor filharmonije Mihail Galinker.

Ansambl je gostovao u više od 40 zemalja širom sveta. Veoma su uspešne turneje ansambla po Rusiji kao i njihovi nastupi na forumima, festivalima. Nastupali su na najprestižnijim salama u Moskvi i Sankt Peterburgu u periodu od 2005. do 2019. učestvovali su kulturnim programima u okviru Međunarodnog televizijskog i filmskog foruma „Zajedno“ na Jalti gde im je u „Aleji zvezda“ 2010. godine dodeljena Zvezda ansambla.

Večerašnji nastup “Devojaka iz Voronjeza”, ispraćen je ovacijama smederevske publike, koja zbog aktuelnih epidemioloskih razloga nije mogla da dođe u velikom broju i napuni salu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)