DONACIJA “ROTARI KLUBA”: Dronovi osnovnim školama, a nameštaj i oprema vrtićima u Kikindi

R. Š.

22. 09. 2021. u 17:10

SVE osnovne škole u Kikindi dobile su dronove na poklon od Rotari kluba koji je sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zaključio Memorandum “Za lepšu školu”.

ДОНАЦИЈА “РОТАРИ КЛУБА”: Дронови основним школама, а намештај и опрема вртићима у Кикинди

Foto Grad Kikinda

Na osnovu tog sporazuma školama u Srbiji biće podeljeno 670 dronova za lakše učenje programskih jezika, skreč i pajton, koji su nastavnim planom i programom predviđeni za učenike petog i šestog razreda. Predškolska ustanova "Dragoljub Udicki" u Kikindi, takođe je, od Rotari kluba dobila mobilni nameštaj i tehničku opremu (skener, aparat za plastificiranje, fotokopir aparat, kameru, digitalni fotoaparat i laptop) pogodnu za realizaciju programa "Godine uzleta“.

Kako je saopštila Zorica Jestrović, guvernerka Rotari distrikta Srbije i Crne Gore, za nabavku dronova utrošeno je 117.200 evra, a za opremanje 26 vrtića u Srbiji 65.120 evra. Primopredaja dronova upriličena je u Gradskoj kući u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)