ZA BOLJI POLOŽAJ RATNIKA: U Kraljevu održana prva tribina Saveza udruženja boraca Srbije

G. ĆIROVIĆ

20. 09. 2021. u 22:04

CILj Saveza udruženja boraca Srbije (SUBOS) je da se bori za bolji socijalno-ekonomski položaj boraca, da vodi brigu o njima i da ujedno čuva tradiciju oslobodilačkih ratova Srbije, glavna je poruka sa tribine „Upoznajmo se“, u sklopu projekta „Borci veterani potomcima“, održane minulog vikenda u Kraljevu.

ЗА БОЉИ ПОЛОЖАЈ РАТНИКА: У Краљеву одржана прва трибина Савеза удружења бораца Србије

Foto: Privatna arhiva

Osnivači SUBOS su četiri elitna udruženja vojske i policije - 63. padobranske brigade, Udruženje JSO, Udruženje žandarmerije i Udruženje 72. specijalne brigade, a Kraljevo je, kako se čulo, među prvima izabrano za tribinu jer je veliki broj ljudi iz ovog kraja učestvovao u ratnim dejstvima.

- U svim ratovima koji su vođeni do danas Kraljevo je dalo mnogo žrtava i mnoge heroje i, što se nas tiče, prepoznatljivo je kao grad heroj. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi, posebno gradonačelniku i njegovom timu na podršci, a Raški okrug je prva tačka sa koje polazimo da javnosti predstavimo naš Savez - rekao je general-major u penziji Ilija Todorov, predsednik SUBOS.

Prema rečima Vojislava Vukašinovića, predsednika Udruženja ratnih vojnih invalida u Kraljevu, SUBOS bi trebalo da postane krovna organizacija ratnih veterana u Srbiji.

Foto: Privatna arhiva

- Prva tribina je održana u našem, slobodarskom gradu, kako bismo zajedno iz grada na Ibru krenuli u borbu za bolji položaj svih srpskih ratnika – naglasio je Vukašinović. - Najveći doprinos moramo pružiti učesnicima ratova, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca. Nadamo se da će SUBOS, kao relevantan pregovarač sa državom, uspeti da konačno reši sve njihove probleme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)