PODRŠKA VOLJI KOLEKTIVA: Sindikat obrazovanja o izboru direktora u Prehrambeno-ugostiteljskoj školi u Čačku

V. I.

16. 09. 2021. u 19:38

SINDIKAT obrazovanja Čačka (SOČ) oglasio se saopštenjem u kojem pruža podršku volji većine kolektiva Prehrambeno-ugostiteljske škole (PUŠ) i osuđuje odluku Školskog odbora, kojom nije ispoštovana volja većine kolektiva koji je na sednici Nastavničkog veća održanoj 30. avgusta.

ПОДРШКА ВОЉИ КОЛЕКТИВА: Синдикат образовања о избору директора у Прехрамбено-угоститељској школи у Чачку

Foto: V. Ilić

Naime, kolektiv ove škole je, prilikom izjašnjavanja o predlogu za izbor direktora, kandidatu Jeleni Đurović dao 45 glasova, a aktuelnom direktoru Dragici Simović 37 glasova, dok su dva glasa evidentirana kao nevažeća.

- Podržavamo volju većine kolektiva Prehrambeno–ugostiteljske škole i osuđujemo odluku Školskog odbora kojom nije ispoštovana volja većine  kolektiva – navodi se u saopštenju SOČ-a.

I pored toga što je stav kolektiva da podrži Đurovićku, Školski odbor je glasao za Dragicu Simović. Zanimljivo je da presudni, peti glas da Školski odbor izglasa Simovićku dao predstavnik zaposlenih koji sada i ne radi u Prehrambenoj školi, a glasao je protiv volje kolektiva koji ga je tu delegirao.

U SOČ-u navode da je zbog ovakvog nepoštovanja odluke kolektiva škole moguća i obustava rada.

– Takođe, osuđujemo prekidanje ugovora o radu za petoro kolega koji su 31.08.2021.god. ostali bez posla , a već dugi niz godina rade, neki i 16, i tražimo da im se omogući vraćanje na svoja radna mesta ili da se radno angažuju, jer su godinama časno obavljali svoj posao – navodi se u saopštenju SOČ-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS i KK Partizan obezbedili zimsku opremu za 600 dece