U ČAČKU USPEŠNO TEČE PROJEKAT O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE: Uskoro tender za fabriku za preradu otpadnih voda

V.I.

10. 08. 2021. u 13:06

ZAVRŠENA je projektna dokumentacija za izgradnju fabrike za sakupljanje i preradu otpadnih voda koju će u skorijoj budućnosti dobiti Čačak.

У ЧАЧКУ УСПЕШНО ТЕЧЕ ПРОЈЕКАТ О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Ускоро тендер за фабрику за прераду отпадних вода

FOTO: GU Čačak

Dokumentacija se odnosi na projektovanje centralnog postrojenja, kao i tri crpne stanice Beljina, Košutnjak i Ljubić polje i dve saobraćajnice, jedna do postrojenja od Bulevara Nikole Tesle i druga od kružnog puta do crpne stanice Ljubić polje.

Inače, čitav projekat je vrednosti 23 miliona evra, od toga je izradu projekta koja je koštala 350.000 evra finansirala švedska razvojna agencija SIDA preko programa PEID.

FOTO: GU Čačak

- Saradnja sa Gradom Čačkom je bila izuzetna, jer su obezbedili svu neophodnu dokumentaciju koja je bila potrebna za izradu projekta. Pred nama je veliki izazov. Nemamo sumnju da će Čačak i dalje biti ažuran, kao i do sada. Nakon što dobije saglasnosti Ministarstva finansija i delegacije EU, tenderska dokumentacija moći će da bude objavljena, a nakon izbora izvođača radova, počeće izgradnja postrojenja – rekla je prilikom posete gradu na Moravi Sandra Đokić, pomoćnica u Ministarstvu za zaštitu životne sredine.

Ispred švedske ambasade i agencije SIDA Ida Rozenberg izrazila je veliko zadovoljstvo što sa Gradom Čačkom i predstavnicima lokalne samouprave resorno zaduženima za zaštitu životne sredine imaju odličnu saradnju.

Svi zajedno smo radili na projektu, trenutno pripremamo tendersku dokumentaciju za sprovođenje projekta. Ovo je planiranje budućnosti, jer je ovo veliki projekat za zaštitu životne sredine – rekla je ona.

Pomoćnica gradonačelnika Mirjana Đoković zaključila je da su se “svi oni koji su uključeni u ovaj posao trudili budu operativni, da se ne čeka na domaće procedure i taj zadatak je uspešno obavljen”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu