PAZARIO I MINISTAR: Otvoren pčelarski i sajam lekovitog bilja u Vranju (FOTO)

D. RISTIĆ

11. 09. 2021. u 21:13

MINISTAR poljoprivrede Branislav Nedimović otvorio je Četvrti pčelarski sajam jugoistočnog Balkana i Drugi međunarodni sajam lekovitog, začinskog i ukrasnog bilja i pčelinjih proizvoda u Vranju.

ПАЗАРИО И МИНИСТАР: Отворен пчеларски и сајам лековитог биља у Врању (ФОТО)

Foto: D. Ristić

Ovogodišnjem sajmu priključili su se i ljudi koji se bave proizvodnjom i preradom lekovitog bilja i ta sinergija je neophodna, ne samo za vaše pojedinačne poslove, već i za Srbiju, istakao je ministar Nedimović.

- Potpuno neosnovano, pčelarstvo je dugo godina bilo u zapećku, a radi se o veoma ozbiljnom poslu i pčelarska organizacija je jedna od najorganizovanijih na prostoru Srbije - rekao je Nedimović i poručio pčelarima da mogu da računaju na dalju podršku države.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković se zahvalio ministru Nedimoviću i Vladi Republike Srbije na celokupnoj podršci za unapređenje poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada Vranja, kao i svim učesnicima, naglasivši da je namera lokalne samouprave da ovaj sajam bude sve bolji i reprezentativniji.

U toku dana je održano nekoliko stručnih predavanja koja se odnose kako na prikupljanje i plasman meda i pčelinjih proizvoda, tako i na gajenje lekovitog i medonosnog bilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!