CENTRALNI DOGAĐAJ U VRŠCU: U subotu zvanično otvaranje šetačkih staza na Vršačkim planinama

J. J. BALjAK

09. 09. 2021. u 21:11

U SUBOTU, 11. septembra, na oko 67 lokacija širom Srbije biće organizovana tradicionalna manifestacija „Dan pešačenja“, a centralni događaj odvijaće se u Vršcu.

ЦЕНТРАЛНИ ДОГАЂАЈ У ВРШЦУ: У суботу званично отварање шетачких стаза на Вршачким планинама

Foto: J. J. Baljak

Planinarski savez Srbije odlučio se baš za taj grad, kako bi ispromovisali staze na Vršačkim planinama, koje su nedavno obeležene po najnovijim standardima.

- U sklopu ove manifestacije zvanično ćemo otvoriti svih 15 šetačkih staza, koje se protežu kroz ceo planinski masiv u dužini od 62 kilometra. Siguran sam da ćemo biti dobri domaćini i da ćemo u subotu sa našeg brega svi poneti lepe uspomene – rekao je na konferenciji Marko Rašić, član Gradskog veća za sport.

Okupljanje je u 10 časova na platou kod Slaviše, gde će biti svečano otvaranje. Potom će se učesnici kretati popularnom Stazom zdravlja do kluba „Izazov“, zatim do Info-centra turističke organizacije i preko vrha Turska glava spustiti do Crvenog krsta. Odatle će se ići do krajnje tačke – Planinarskog doma preko šumareve kuće.

- Staza je potpuno uređena i pristupačna svim uzrastima. Reč je o lakoj pešačkoj turi od oko sedam kilometara, koja se prelazi za oko dva sata umerenog hoda – poziva sugrađane Velizar Vemić ispred PSD „Vršačka kula“.

Ove godine akcenat nije stavljen na masovnost manifestacije, već na promociju zdravih navika, pod sloganom „Korak bliže zdravlju“.

- Na ovaj način želimo da promovišemo kretanje u prirodi, da pomognemo našoj populaciji da održi mentalno i fizičko zdravlje i da bude na tragu borbe protiv socijalne izolacije. Ujedno promovišemo i planinske resurse koje naša zemlja ima, a to je oko 7.500 kilometara obeleženih staza za pešačenje – rekao je predsednik PSS Iso Planić.

Organizatori mole sve učesnike da poštuju epidemiološke mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)