DAN PEŠAČENJA: Planinarsko društvo iz Ribara poziva sve zainteresovane u subotu 11. septembra

Z. Gligorijević

08. 09. 2021. u 13:14

PLANINARSKO društvo „Planinski duh''' iz Ribara, u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije, u subotu 11. septembra organizuje Dan pešačenja.

ДАН ПЕШАЧЕЊА: Планинарско друштво из Рибара позива све заинтересоване у суботу 11. септембра

Foto: Z. G.

Okupljanje ljubitelja prirode zainteresovanih za pešačenje predviđeno je u 10 sati na početku rekreativne staze Ribare - Kočin hrast, tačnije na brani u neposrednoj blizini ušća Lugomira u Moravu. Mesto okupljanja obeleženo je tablom PD „Planinski duh“.

Staza za pešačenje duga je 6 kilometara, završava se na platou kod Kočinog hrasta, pa se očekuje da će učesnici akcije kod Hrasta stići oko 11.30 sati.

Učesnici akcije ovde će predahnuti i odslušati kurs za planinare početnike i prezentaciju planinarske opreme PD „Planinski duh'', a biće u prilici i da vide vežbu pružanja prve pomoći za sve povrede koje mogu da nastanu tokom boravka u prirodi, koju će da izvede ekipa Crvenog krsta.

Drugi deo akcije podrazumeva polazak istom stazom nazad do ušća Lugomira. Ukupna dužina staze je 12 kilometara. Pošto na ovom terenu nema visinskih razlika, pešačenje se preporučuje svim uzrastima od 5 do 105 godina.

Bonus video:

IDEJA ZA LETNjI IZLET: Kako da otputujete 150 godina u prošlost? Odgovor je u Struganiku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)