NEPOVOLJNA SITUACIJA U KIKINDI: Raste broj zaraženih

R.Š.

09. 09. 2021. u 19:52

BROJ zaraženih virusom korona u Kikindi raste iz dana u dan, tako da je epidemiološka situacija sve nepovoljnija.

НЕПОВОЉНА СИТУАЦИЈА У КИКИНДИ: Расте број заражених

Foto: R.Š.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Kikindi je trenutno aktivno 318 slučajeva. Zbog povećanog broja pregleda kovid ambulanta u Mikronaselju, pored pošte, radi od sedam do 22 sata, i to svakog dana pa i nedeljom. U ovoj ambulanti dnevno se pregleda oko 60 pacijenata, a testiranjem se potvrdi da je polovina zaražena korona virusom.

- Pacijenti su svih uzrasta, od 20 do 80 godina. Javljaju se sa simptomima, najčešće sa tempearturom i kašljem i dobro je što kod lekara dođu na vreme. Imai onih pacijenata koji nemaju izražene simptome oboljenja, ali su pozitivni – rekla nam je dežurna sestra u ambulanti.

I u ovom talasu pojavljuje s eproblem manka medicinskog osoblja, pa u kavid ambulanti na Mikronaselju rade dva lekara i dve sestre, tako d aim dežurstva traju po više sati.

Kontakt telefon kovid ambulante za sve informacije je 316-218. Vakcinalni punkt radi u prostorijama Udruženja penzionera i radio d od 8 do 18 sati svakog dana, sem nedelje.

NESTABILNO I U OKRUGU

Broj pozitivnih osoba na korona virus povećava se i u ostalim opštinama Severnobanatskog okruga, pa je je u Kanjiži aktivan 31 slučaj, u Čoki 27, u Adi je registrovano značajno povećanje pa je sada 12 pozitivnih isto koliko i u Senti, koja je veća opština. Zasad je najmanje zaraženih u opštini Novi Kneževac, gde je registrovano osam pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)