DOBILI DOM O KOM SU SANJALI: Majka i ćerka iz Gospođinaca koje su živele bez struje i vode sada imaju kuću u Zmajevu

Z. Rajić

10. 09. 2021. u 16:02

LjUDSKA dobrota je preselila i u novom okruženju dočekala majku Vukosavu Disić (48) i njenu ćerku Kristinu Knežević (10), koje su kao podstanarke živele u Gospođincima, u opštini Žabalj, u "sobi dva sa dva", bez struje i vode.

ДОБИЛИ ДОМ О КОМ СУ САЊАЛИ: Мајка и ћерка из Госпођинаца које су живеле без струје и воде сада имају кућу у Змајеву

POKLON Pomoć iz Udruženja Crnogoraca, Foto L. K.

 Odnedavno stanuju u kući u Zmajevu kod Vrbasa, kakvu su mogle samo da sanjaju.

- Kristina, koja je maštala o jednoj sijalici, uz koju bi mogla da uči, sad ima sobu sa puno svetla i po njenoj želji okrečenu u roze i sa barbikama - ističe Mile Jovanović, predsednik Humanitarne organizacije "Put, istina, život" iz Žablja, koje je pokrenulo akciju da se pomogne devojčici i njenoj majci.

ROZE Kristina ima svoju sobu, Foto UG Put

Na njihovu tužnu sudbinu reagovale su sestre Violeta Labat, vajarka, i Jasmina Mitrušić, profesorka muzike, iz Novog Sada, koje su Vukosavi i Kristini poklonile stan nasleđen od pokojnog oca, Borislava Mitrušića, profesora biologije u Zmajevu.

- Renovirali smo potpuno ovaj stan i opremili ga novim nameštajem i belom tehnikom. Finansijski je najviše pomogao Slobodan Jovetić iz Švajcarske, a dobrovoljno su radili mnogi majstori. Prvi su se odazvali braća Slobodan i Svetozar Antunović, gipsari iz Temerina, jer su kao izbeglice iskusili slične muke kao Vukosava i Kristina - navodi Jovanović.

Sestre iz Novog Sada su očev stan u Zmajevu prepisale na Kristinu.

- To je prvi put da imamo nešto svoje. Više nećemo morati da strepimo da će nas gazde isterati iz stana - kaže Vukosava.

Nju i Kristinu su ovih dana s poklonima posetili predstavnici Udruženja Crnogoraca u Zmajevu, predsednik Miodrag Becić i članica Gordana Ivanović.

- Majka je rekla da im je sada najpotrebniji školski pribor za ćerku, koja je pošla u četvrti razred. Saznali smo da je dosad ređala sve same petice, pa nam je bilo još draže da joj pomognemo. Doneli smo i paket suvomesnatih proizvoda, koji je obezbedio naš Zmajevčanin na radu u Nemačkoj Nenad Crnčević, i njega je ganula priča naših novih sugrađanki - rekao je Becić.

POSAO SPREMAČICE

JOVANOVIĆ kaže da će udruženje "Put, istina, život" kupiti Vukosavi i Kristini ogrev za celu zimu i snabdeti ih hranom za naredna dva meseca, ali napominje da bi pravo rešenje bilo da Vukosava dobije posao.

- Zbog bolesne kičme ne mogu više na njivu. Najviše bi mi odgovarao posao spremačice. Trenutno spremam dve kuće u selu nekoliko puta nedeljno za 250 dinara na sat, i to nam je jedini prihod - kaže Vukosava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna