RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH: Epidemiološka situacija u Kikindi sve nepovoljnija

R. Šegrt

09. 09. 2021. u 13:13

BROJ zaraženih virusom korona u Kikindi raste iz dana u dan, tako da je epidemiološka situacija sve nepovoljnija. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, u Kikindi je trenutno aktivno 318 slučajeva.

РАСТЕ БРОЈ НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошка ситуација у Кикинди све неповољнија

R. Šegrt

Zbog povećanog broja pregleda kovid ambulanta u Mikronaselju, pored pošte, radi od sedam do 22 sata, i to svakog dana pa i nedeljom. U ovoj ambulanti dnevno se pregleda oko 60 pacijenata, a testiranjem se potvrdi da je polovina zaražena korona virusom.

- Pacijenti su svih uzrasta, od 20 do 80 godina. Javljaju se sa simptomima, najčešće sa temperaturom i kašljem i dobro je što kod lekara dođu na vreme. Ima i onih pacijenata koji nemaju izražene simptome oboljenja, ali su pozitivni – rekla nam je dežurna sestra u ambulanti.

Nestabilno u okrugu

Broj pozitivnih osoba na virus korona povećava se i u ostalim opštinama Severnobanatskog okruga, pa je u Kanjiži aktivan 31 slučaj, u Čoki 27, u Adi je registrovano značajno povećanje pa je sada 12 pozitivnih isto koliko i u Senti, koja je veća opština. Zasad je najmanje zaraženih u opštini Novi Kneževac, gde je registrovano osam pacijenata.

I u ovom talasu pojavljuje se problem manjka medicinskog osoblja, pa u kavid ambulanti na Mikronaselju rade dva lekara i dve sestre, tako da im dežurstva traju po više sati.

Kontakt telefon kovid ambulante za sve informacije je 316-218. Vakcinalni punkt radi u prostorijama Udruženja penzionera i radi od 8 do 18 sati svakog dana, sem nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave