„DIGITALNA EKSPEDICIJA“ U VRŠCU: Srbija među zemljama koje najbrže napreduju u toj oblasti

J. J. BALjAK

04. 09. 2021. u 18:58

VRŠČANI ovog vikenda imaju priliku da se na Gradskom trgu upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, u sklopu karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“.

„ДИГИТАЛНА ЕКСПЕДИЦИЈА“ У ВРШЦУ: Србија међу земљама које најбрже напредују у тој области

Foto: Olaf&McAteer Office

Danas i sutra će na više štandova posetiocima biti pojašnjeno kako se dolazi do određene informacije, kako da u elektronskoj komunikaciji s državnom upravom ostvare neko svoje pravo ili ispune obavezu, kao i kako da sebi i svojoj deci pruže bezbedno digitalno iskustvo.

Osim toga, kroz radionice sa predavačima i razgovore sa domaćim influenserima biće im predstavljene i osnove digitalne pismenosti i bezbednosti.

-Ovaj karavan približava i čini još vidljivijim napredak naše zemlje u digitalizaciji, a Srbija je jedna od zemalja koja najbrže napreduje u toj oblasti – rekla je na otvaranju Tamara Radočaj, pomoćnica gradonačelnice Vršca.

Karavan je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, a podržavaju ga dva resorna ministarstva, Kancelarija za IT i eUpravu, USAID i UNDP. Do sada je bio u Beogradu i Prijepolju, a nakon Vršca odlazi u Šabac, Smederevo, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Užice, Suboticu, Aleksinac, Niš,Vranje, Pirot, Rašku i Novi Pazar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)